Kankkunen på väg mot VM-comeback

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyrfaldige världsmästaren vill köra Jyväskylärallyt

Foto: AP
Juha Kankkunen under Portugals VM-rally 1995.

51-årige Juha Kankkunen ser ut att vara på väg mot en VM-comeback.

Den fyrfaldige världsmästaren är sugen på att köra Jyväskylärallyt i juli.

Juha Kankkunen har vunnit Jyväskylärallyt tre gånger och han vill gärna vara med i år igen när den finska deltävlingen i VM-serien körs i juli.

– Det här är sista året med WRC-bilarna och det vore kul att få tävla i Finland med den här bilen, säger Kankkunen till autosport.com.

Presskonferens väntar

51-åringen förklarar att han inte har något avtal färdigt om att få köra Fords WRC-Focus, men att något är på gång verkar tydligt.

– Det kanske finns chans att vi gör något. Jag är på semester i Spanien just nu, men när jag kommer hem till Finland kommer vi att ha en presskonferens, säger han hemlighetsfullt.

Att finländaren skulle kunna hänga med VM-förarna är tveksamt.

– Jag har ingen aning om vilken placering jag skulle kunna nå. Det skulle vara oerhört svårt för killarna kör ju hela tiden i de här bilarna och de har farten uppe. Jag antar att jag kan ha fördel av att jag känner vägarna i alla fall, funderar Kankkunen.

I samband med Rally Portugal körde Juha Kankkunen Rally of Portugal Revival i en Ford Escort MkII tillsammans med co-drivern Nicky Grist. Kankkunen vann bekvämt och kör 51-åringen VM-tävlingen i Finland är det inte omöjligt att det blir tillsammans med Grist.

– Jag har inte ens funderat på någon kartläsare än, men varför inte Nicky? Vi hade kul i Portugal, säger Juha Kankkunen.

Det finländska VM-rallyt körs den 29-31 juli.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally