Motorsport

På pallen i varje race – då kan Ferrari vinna VM

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Så ska Fernando Alonso
ta hem mästartiteln

Fernando Alonso.
Fernando Alonso.

Seger på Monza – och målsättningen är klar:

– Det viktiga är att vara på pallen i vart och ett av de fem återstående loppen, säger Fernando Alonso.

Ferrari väntar på nya delar till vart och ett av de återstående loppen och spanjoren, som är dubbel världsmästare med Renault, är enormt motiverad.

Han vill ta in försprånget.

Målet är att stå på pallen

– Jag har ingen aning om hur många poäng jag har, jag vet bara att jag är 21 poäng bakom den som leder, säger Fernando Alonso till spanska AS.

– Det viktiga är att vara på pallen i vart och ett av de fem återstående loppen, missar du pallen en eller två gånger, då är det över.

Även om det sägs att de återstående loppen ska passa Red Bull och deras förare Mark Webber och Sebastian Vettel riktigt bra, så ser Fernando Alonso fram emot avslutningen. Framförallt mot helgens nattlopp i Singapore:

– Självklart har Red Bull vissa fördelar på en eller två av banorna, men om man ser till Ferrari så har vi inga dåliga banor kvar. De kommande loppen ska varken vara speciellt bra eller speciellt dåliga för vår F10. Dessutom har jag bra minnen i från Singapore, säger spanjoren som vann där 2008, när hans teamkollega Nelson Piquet kraschade med flit för att få ut säkerhetsbilen och på så sätt hjälpa sin kollega.

Fem har chans på titeln

– Nu är vi fem förare som i stort sett har lika många poäng, den som vinner är den som har förtjänat det. Vi koncentrerar oss på vårt jobb och sedan får vi se om det räcker för att ta hem titeln. Om det är någon annan som tar den så har han helt enkelt gjort ett bättre jobb.

Med fem lopp kvar har fem förare chansen att ta hem VM-titeln. REd Bullförarna Mark Webber och Sebastian Vettel, McLarens Jenson Button och Lewis Hamilton och Ferraris Fernando Alonso.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1