Eriksson och Olsberg satsar på rallycross-EM

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Teamet siktar på EM-guld och stöttar fyra förare

Andréas Eriksson siktar på guld i rallycross-EM och att bygga bilar åt Tanner Foust och Kjell Arne Smerud.
Foto: Olsbergs MSE
Andréas Eriksson siktar på guld i rallycross-EM och att bygga bilar åt Tanner Foust och Kjell Arne Smerud.

Andréas Eriksson satsar på att ta hem EM-guldet i rallycross, men han och företagelt Olsbergs MSE jobbar också med att bygga bilar åt norrmannen Kjell Arne Smerud och amerikanen Tanner Foust.

– Målet är att vinna rallycross-EM och att vinna X Games både i rallycross och rally och att vinna Rally America, säger Andréas Eriksson i ett pressmeddelande.

Nu är det inte Eriksson själv som ska greja alla titlarna, utan teamet Olsbergs MSE som även bygger bilar åt amerikanen Ken Block som tävlar i Rally America och X Games. Men EM-guldet i rallycross vill Eriksson ta hem för egen del.

Teamet satsar stort

Olsbergs MSE kommer också att förse norrmännen Kjell Arne Smerud och Mats Lysen samt amerikanen Tanner Foust med bilar till rallycross-EM. Smerud och Lysen kör hela EM-serien medan Foust provar på fem deltävlingar. Fousts deltagande har också medfört att den amerikanska tv-kanalen ESPN ska sända rallycross. Smerud är taggad och satsar på att vara snabbare än Andréas Eriksson.

– Jag är väldigt hungrig och jag har höga förväntningar inför säsongen, säger Smerud som bara körde två EM-tävlingar i fjol och blev 16:e man totalt.

Lysen i Grönholms bil

Den andre norrmannen som kör en av OMSE:s bilar, Mats Lysen, är fjolårets EM-mästare i division 1A. Nu tar Lysen klivet upp i division 1 där han ska köra den Ford som Marcus Grönholm tävlade med 2008.

– Målet är att bli bland de tio bästa totalt och att köra några A-finaler, säger den norske talangen.

Den 1-2 maj körs EM-premiären i Montalegre i Portugal.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN