Söderling hoppas på repris mot Dent

SPORTBLADET

PARIS. Robin Söderling vet hur det känns att slå Taylor Dent i Paris.

I dag ska han uppleva det igen.

– Jag har hyfsat lätt för de som spelar serve och volley, säger den svenske världssjuan.

Attackspelaren Taylor Dent är förmodligen den ende människan i världen som tror att han kan sätta stopp för Robin Söderlings framfart på Roland Garros.

Inte störd av kaxigheten

Svensken låter sig dock inte störas av amerikanens kaxighet och vet vad som väntar på Court Suzanne Lenglen.

– Han försöker se till att motståndaren inte ska få någon rytm. Det är tuffare för honom att lyckas med det på grus, där det går något långsammare. Returnerar man bra är det otroligt skönt att möta sådana spelare. De spelar serve och volley av en anledning, att de kanske inte spelar lika bra från baslinjen. Då är det hyfsat lätt att hålla serven, säger Robin Söderling.

Lugnare än en swimmingpool fylld med filbunke delar han med sig av sina tankar inför matchen. Han har precis genomfört ett timslångt träningspass med Thiemo de Bakker när han slår sig ner med de svenska reportrar som bevakar tävlingen på plats i Paris.

Söderling minns krossen

Väderprognosen berättar att kraftiga regnskurar ska sysselsätta banskötarna på Roland Garros i dag.

– Många säger att det ska vara snabbt och varmt för att jag ska spela bra på grus, men jag vill säga tvärtom. Jag gillar att spela på ganska tunga banor. Då hinner jag med och får tid att slå, säger Robin Söderling.

Han har mött 102:a-rankade Taylor Dent två gånger tidigare. Senast de drabbade samman var 2004, då svensken vann med 6-2, 6-4 på en inomhusmatta i just Paris.

– Kross! Nu, när du säger det, kommer jag ihåg, säger Robin Söderling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis