Ramos ber om ursäkt till Messi

SPORTBLADET

BARCELONA. Sergio Ramos ber om ursäkt för kapningen av Leo Messi i el Clásico, som kostade Real Madrid-backen ett rött kort och en matchs avstängning.

Men han nekar till att avsiktligt velat skada den argentinske anfallaren.

– Jag har aldrig skadat någon medvetet i hela min karriär, men mitt fall överdrivs allt, säger Ramos som ringde landslagskamraterna Xavi och Carles Puyol för att be om ursäkt för sitt uppträdande dagen efter match.

Det var i slutminuterna av Barcelonas utklassning av Real Madrid med 5–0 som Sergio Ramos såg rött i dubbel bemärkelse.

Efter att först ha kapat Leo Messi tryckte Ramos en hand i ansiktet på Carles Puyol som föll bakåt. Ramos fick rött kort, efter ett gult tidigare i matchen och på väg av planen knuffade han även till Xavi Hernández i ansiktet.

Ångerfull

Ramos visade sig ångerfull på onsdagens presskonferens.

– Jag är inte stolt över mitt beteende och ber om ursäkt för min reaktion, men jag har aldrig i min karriär gått in för att skada någon. Messi är en snabb spelare och jag gjorde ett misstag, men jag går inte in för att skada honom. Dessutom handlade det inte om tusen knuffar som det sagts efteråt. Det var fler spelare inblandade i bråk, Valdés och Cristiano, Pepe och Puyol, men när det gäller mig så överdrivs det alltid, säger Sergio Ramos, som får en matchs avstängning efter händelserna.

Ramos berättar också att han ringde landslagskamraterna Xavi och Puyol dagen efter match för att be om ursäkt för det inträffade.

”Riskerar säga dumma saker”

Real Madrid spelare lämnade Camp Nou utan att någon förutom Xabi Alonso pratat med pressen.

– Det var ett beslut som klubben tog efter ett dåligt resultat och en match med mycket nerver. I de lägena måste man vara lugn annars riskerar man att säga en massa dumma saker, säger Sergio Ramos enligt Marca.

Real Madrids tränare José Mourinho tog ett enskilt samtal med sin högerback efter förlusten i Barcelona, men Ramos vill inte dela med sig av vad som sagts.

– Det stannar inom klubben och omklädningsrummet, det är inget som bör komma ut. Det enda som finns att säga är att vi måste vara mer enade än någonsin nu, hålla ihop och gå vidare, säger Ramos.