”Födelsedagen spenderades – mestadels sovandes i luften”

Publicerad:
Uppdaterad:

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

Då var man tillbaka på svensk mark igen.

Jag reste hem från Thailand i måndags – då jag även fyllde år – så min födelsedag spenderades mestadels sovandes i luften.

Det är ändå rätt skönt med tanke på att man inte längre vill bli påmind om att man blir äldre...

Hoppas att solen kan titta fram och att plusgraderna stiger i takt med att uteserveringarna börjar öppna nu i april.

Den 14 april bär det av till San Remo för en EPT-turnering och om jag inte minns fel så är det El Clasico-returen i Madrid då. Det finns inte en chans att man kommer att missa den, så det blir att leta upp något bra ställe att se matchen.

Kul att Zlatan äntligen kommit igång på riktigt igen efter en mindre svacka. Ryggpassen senast var något alldeles extra, synd bara att inte Messi satte dit den.

Farsan och brorsan följer med till San Remo. Jag har verkligen tjatat om hur bra det är så båda två är riktigt sugna på att hänga med. Lagom till turneringen har det nog hunnit bli riktigt skönt väder i San Remo också, så jag hoppas att man får tillfälle att behålla solbrännan från Thailand när man är där nere.

Tror på rekord

San Remo och Monte Carlo är inte bara två riktigt bra turneringar utan det är också två helt otroligt fina ställen. De är belägna väldigt nära varandra precis vid kusten, och det tar bara cirka 20 minuter att köra från San Remo till Monte Carlo. Turneringen i Monte Carlo spelas efter San Remo och är den sista turneringen för säsongen på EPT-touren.

Vi spelare får ungefär en fyra till fem dagar ledigt mellan de turneringarna så då finns det tid att åka runt och ses sig om. Så vid sidan av poker kommer det att finnas tid till att besöka uteserveringarna och ta en drink eller kall öl i solen.

Jag tror att det kommer att bli spelarrekord i år igen i San Remo. Första året nådde turneringen full kapacitet och jag tror att det även var fullt förra året. Själv nådde jag finalbordet 2008 och fick extremt bra support, så det skulle vara riktigt kul med ytterligare ett finalbord i Italien. Det är givetvis otroligt kul att få spela vilket finalbord som helst på EPT, men just Italien skulle kännas lite extra kul.

Direkt efter Monte Carlo drar Spring Championship of Online Poker (SCOOP) igång på PokerStars och den första turneringen spelas 2 maj. Det ska bli riktigt kul med en större turnering online och under de två veckorna som SCOOP spelas så kommer det att finnas tre inköpsnivåer. Så det finns turneringar som passar alla plånböcker.

Kanske ses vi på något finalbord under våren. 

William Thorson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN