Superslag räddade Stensons helg

Foto: Henrik Stenson.
SPORTBLADET

Bollen i bunkern och 220 meter till flaggan på banans svåraste hål.

Då tog Henrik Stenson fram sin spoon, dammade upp bollen på green, avslutade ronden med birdie och klarade kvalgränsen precis.

Spelarna på golfens Europatouren har i två dagar klagat på att avslutningshålet på Wentworths västra bana blivit för svårt. Ändå var det på just det ombyggda och 493 meter långa 18:e hålet som Stenson svarade för sin sensationella birdie.

– När bollen låg ganska bra så tvivlade jag aldrig, sade Stenson själv om beslutet att klippa till med träfemman från sanden.

Bunkerslaget behövde vara precist för att nå den upphöjda greenen i fjärran – och var fantastiskt. Två puttar senare kunde Stenson skriva in en birdie på par 5-hålet och boka boende även över helgen.

– Jag gillade det slaget, men jag är inte så förtjust i hur man ändrat på hålet, sade Stenson, som delade sin kritik med nästan hela fältet.

Banägaren Richard Caring tog åt sig:

– Jag ville ge åskådarna lite spänning. Men vi kan kanske har gått lite för långt eftersom det bevisligen blivit lite för svårt.

Vid sidan av superslaget har Stenson har haft en tung vår, och sjunkit till plats 21 på världsrankningen.

– Mitt självförtroende är lågt. Jag har kämpat med min sving, men mitt närspel har varit bra och jag har även puttat okej.

– Det är en kamp just nu och jag hoppas bara att jag tar mig igenom det här.

Någon framskjuten placering i helgens Europatourtävling lär det knappast bli, men superslaget från bunkern gör i alla fall att han får spela två ronder till. Stenson ligger preliminärt på plats 54 plats inför fortsättningen och klarade kvalgränsen med två slags marginal.

Bäste svensk är Fredrik Andersson Hed. Han är delad femma, två slag bakom ledande Luke Donald.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf