Kimi har kraschat

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Körde in i betongblock
på shakedown

Foto: Citroën
Kimi Räikkönen, till vänster, kraschade under shakedown då han körde på ett betongblock och skadade höger framhjul.

Kimi Räikkönen har kraschat under shakedown och skadat höger framhjul, men finländaren är inte orolig.

– Teamet kommer att fixa det så jag kan starta, säger han till autosport.com.

Kimi Räikkönen körde in i ett betongblock på shakedown, den träning som förarna gör innan rallyt startar, och skadade höger framhjul.

– Jag är inte så bekymrad över det. Jag kom in i en högersväng med betongblock på insidan. Ett av blocken stod lite snett och jag körde in i det med höger framhjul, men teamet kommer att fixa det så jag kan starta. Jag är inte oroad, säger Kimi Räikkönen till autosport.com.

Lerigt och spårigt

Efter rekognoseringen erkände finländaren att rallyt kommer att bli svårt.

– På vissa ställen är det mycket lera och en del spår. Jag har inte så stor erfarenhet av sådana förhållanden, så jag måste försöka lära mig, säger han.

Under shakedown som kördes på asfalt var Räikkönen två sekunder bakom Jari-Matti Latvala som var snabbast.

Rallyt startar med två sträckor i dag, cirka klockan 11:40 svensk tid. Och Kimi Räikkönen är inte den ende som tycker att de smala grusvägarna är svåra.

Sébastien Loeb tillhör dem som är kritiska:

– Jag gillar inte vägarna. Vi kan se spåren vi gjorde 2008 och arrangören har bara försökt fylla igen dem med lite grus. Men det kommer inte att fungera, wrc-bilarna drar bort gruset och så kommer vi att köra i spåren igen. Det är lika för alla, men det är inte bra att köra så här, säger Loeb till autosport.

Årets Rally Japan har ingen sponsor, vilket lett till besparingar. Bland annat har man flyttat serviceplatsen från Sapporo Dome till Tsukisamu Dome, en arena som byggdes 1972 i samband med vinter-OS och som ska rivas efter rallytävlingen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally