Mästerlige Mats tog sitt 16:e SM-guld

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Säkrade titeln när en SM-tävling återstår

Fingrarna räcker inte till för Mats Jonsson, till höger, när han ska visa hur många SM-guld han har. Men co-drivern Johnny Johansson hjälper till.
Foto: rallysweden.com
Fingrarna räcker inte till för Mats Jonsson, till höger, när han ska visa hur många SM-guld han har. Men co-drivern Johnny Johansson hjälper till.

Västrallyt bjöd på rafflande körning, kampen i klasserna var tät, men striden om totalsegern blev benhård.

Jonas Wigren och Jimmy Joge slutade båda på samma tid och man fick räkna sträcktider för att avgöra. Men den stora snackisen var ändå Mats Jonsson som tog hem en ny SM-titel.

Det blev en dramatisk avslutning på den fjärde SM-tävlingen, Västrallyt. Hårdast var kampen om vem som skulle bli totalsegrare i rallyt. När dammet till slut hade lagt sig hade nämligen Jonas Wigren (trimmat 4WD) och Jimmy Joge (otrimmat 4WD) precis samma tid efter de elva sträckorna. Men Wigren vann eftersom han varit snabbare på den första sträckan.

Wigrens förta totalvinst

– Härligt! Det är min första totalseger i ett SM-rally. Vi körde slut på bromsarna på den sista sträckan, tappade en hel del tid och därför blev det en nervös väntan innan vi kunde jubla över segern, säger Wigren i ett pressmeddelande.

Jimmy Joge var inte riktigt lika glad eftersom han fått tio sekunders tidstillägg på grund av strul med ett tidkort.

– Men jag får gilla läget och acceptera resultatet, säger han i ett pressmeddelande.

Sextonde titeln

Men den stora vinnaren var Mats Jonsson. Han blev visserligen bara sjua totalt och tvåa i sin klass, trimmat 4WD, men det räckte för att plocka hem SM-guld nummer sexton.

– Guldet var målsättningen inför start och vi har anpassat farten därefter, särer Jonsson i ett pressmeddelande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN