Tog fjärde raka sträcksegern

avAnna Lindbäck

Publicerad:

Hagfors. Nu kan Rally Sweden vara avgjort.

Efter SS20 Värmullsåsen – hans fjärde raka sträckseger – leder Volkswagenföraren Jari-Matti Latvala snörallyt.

– Jag trivs verkligen här, säger finländaren.

Bara några få sträckor återstår innan VM-deltävlingen är avgjord. Just nu ser det ut att bli finländskt i topp. Jari-Matti Latvala leder nämligen tävlingen 42 sekunder före Andreas Mikkelsen. Landsmannen Mads Östberg med den svenske kartläsaren Jonas Andersson ligger på en tredjeplats, 59 sekunder bakom Latvala och 16 sekunder efter Mikkelsen.

– Bilen går riktigt bra och jag trivs verkligen här. Det är enkelt att göra misstag eftersom det råder svåra förhållanden där ute. Det är mycket slask och vägen blir väldigt spårig, säger Latvala.

SS18 slutade med att Mikkelsens front fylldes med snö efter en avåkning. Samtidigt läckte bilen olja och var rykande het. Det gjorde att norrmannen tappade mer än 25 sekunder på Latvala.

■ ■ ■

Pontus Tidemand är inte nöjd med körningen under lördag förmiddag. Bilens inställningar är inte till svenskens belåtenhet och han hade svårt att dölja sin besvikelse.

– Vi har svårt att ligga i spåren och får inte till den rätta känslan. Vi har inte samma diffar som de andra Fordarna har och det skapar problem, suckar han.

Vad har du för mål nu i rallyt?

– Mål och mål. Vi får bara köra på nu och se hur det går. Vi ska göra vårt bästa i alla fall.

Efter 20 sträckor ligger Tidemand på en åttondeplats i WRC-klassen. Fyra minuter och 52 sekunder efter ledaren Latvala. Ogier, som tappade fyra minuter i fredags efter att ha fastnat i en snöbank, har tagit in mycket tid och ligger nu på en sjundeplats – nästan en halv minut före Tidemand.

Ogier är därmed tillbaka på poängplats och kör nu utan någon press.

– Vårt mål är att komma på poängplats så det känns rätt bra. Jag trivs med bilen och vi har en bra känsla. Jag har inget att förlora så jag kan trycka på i min körning, säger Ogier.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally