Ferrys skrällseger – efter mardrömsfrukosten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Björn Ferry stod för en praktskräll i Pokljuka – trots en ”mardrömsfrukost”.

Måltiden som låg bakom sjätte världscupsegern: en blandning av havregryn, pannkakor och Frosties.

– Det är skitsamma vad man äter, bara man sköter sig, säger han till TV4.

Foto: TWITTER
Fredrik Lindström la ut en bild på Ferrys frukost.

Björn Ferry, 35, trivs i Pokljuka. Svensken vann den slovenska världscupsprinten 2010 – och stod för en ny succé i dag.

Ferry hade en bom – men i de besvärliga vindarna räckte det till seger tack vare en stark skidåkning i loppet över tio kilometer.

– Man blir lite förvånad. Jaha, så vinner man med en bom. Det hade gärna fått komma för en vecka sedan, men det känns jävligt skönt nu också, säger han till TV4.

Ferry var lite tagen av vinsten.

– Det känns nästan otroligt.

”Värdelös blandning”

Efter karriärens sjätte världscupseger berättar veteranen om uppladdningen inför succén. Idrottare talar ofta om vikten av att vara noga med mat – men Ferrys frukost var inte precis något praktexempel på att äta rätt.

– Min frukost i dag till exempel var misslyckad gröt, hårda havgregryn som inte går att äta. Då la jag en pannkaka på det, och lite Frosties. Det var en helt värdelös blandning och inget man skulle rekommendera någon. Men det åt jag i dag och då vann jag, säger han till TV4.

– På OS försökte jag härma Charlotte Kalla, hon åt ju risgrynsgröt och då tog jag det. Det funkade för henne men inte för mig. Så det är nog skit samma vad man äter, bara man sköter sig på tävlingen.

Björn Ferry var 1,5 sekunder före ryssen Anton Shipulin och 2,7 sekunder före tysken Arnd Peiffer som slutade tvåa respektive trea. Fredrik Lindström hamnade på 14:e plats, Carl-Johan Bergman 48:a och Tobias Arwidsson på 62:a plats. De 60 bästa från torsdagens sprint är kvalificerade till jaktstarten på lördag, där Björn Ferry i och med segern går ut i ledningen.

Öppnar för att ”göra en Björndalen”

Ferry lägger av efter den här säsongen. Men nu menar den svenske stjärnan att han gör en Ole Einar Björndalen, som avslutar karriären med hemma-VM i Oslo 2016.

– Jag får göra som Ole Einar. Nu fortsätter jag till Oslo! Men bara det här året.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN