Orientering

Ny svensk succé i orienterings-EM

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Det blev ny blågul succé i orienterings-EM.

Sverige tog både guld och silver i stafetten.

– Det enda jag tänkte på var att inte halka, säger Gustav Bergman.

Sverige har haft ett bra EM och avslutningen kan ingen klaga på. Först tog Jonas Leandersson, Fredrik Johansson och Gustav Bergman guld i stafetten. Damerna med Lilian Forsgren, Karolin Ohlsson och Alva Olsson följde sedan upp med ett silver.

Herrarna var dock en minut och 20 sekunder efter täten inför den sista sträckan. Men lagen i ledningen gjorde stora missar och Sverige och Tjeckien gjorde upp om guldet, där Bergman var starkast.

– Det är lätt att bli övertaggad när man kommer in här och får besked i ledningen. Jag bestämde mig för att ta det lite lugnt för att släppa upp tjecken, men han kom egentligen aldrig förbi. Hela den sista slingan låg han 15-20 meter bakom, säger svensken i ett pressmeddelande.

”Underbart”

Bergman var dock lite orolig på upploppet.

– Det enda jag tänkte på var att inte halka. Jag visste att det var klart om jag inte skulle göra det. Det var underbart att få jubla tillsammans med mina lagkamrater, säger han.

För damerna var det aldrig någon större dramatik. Olsson fick gå ut i täten på sista sträckan och knep silvret.

– På väg mot den sista kontrollen kände jag att det skulle räcka till silver, säger Olsson.

Sverige har tagit sex medaljer i EM i Portugal, varav två guld.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Orientering