Brandmannen som kan vinna miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:

28-årige Henrik från Malmberget kan få möta världseliten i Monte Carlo

Henrik Lyngmark.
Foto: PRIVAT
Henrik Lyngmark.

28-årige brandmannen Henrik Lyngmark nobbade kompisens film – för att spela poker.

Valet tog honom ända till EPT-finalerna i Monte Carlo.

– Jag har haft en väldig tur, säger han.

Till vardags är han brandman på gruvan i Malmberget.

Nu ska Henrik Lyngmark slåss om miljoner på Casino de Monte-Carlo då European Poker Tour Grand Final går av stapeln. Gällivare socken byts mot glans och glamour i Monaco.

Det här är dock inte första gången Henrik får känna på hetluften, brandmannen har varit lyckosam i kvalturneringar på nätet tidigare och har spelat i bland annat Uruguay, Kina och Irland.

”Blir mest över nätet”

– Jag spelar lite grann, både live och på nätet, men det blir mest över nätet och jag spelar för att det är kul. Normalt är det jag som föder de andra pokerspelarna, men jag har lyckats väldigt bra som kvalspelare och det är min grej, säger Henrik och fortsätter.

– Poker är en hobby för mig, ett nöje, och jag har haft väldig tur som fått varit iväg på alla de här resorna och sätt mycket.

Vägen till Monaco för Henrik gick som de andra lyckosamma träffarna, via en satellit på Pokerstars.

När kompisen som han besökte över helgen satte på en film, bänkade sig Lyngmark framför datorn. Några timmar senare var drömresan ett faktum. Henrik gick hela vägen i sin kvalturnering, en seat only.

– Jag kände suget att köra en turnering, och när min kompis satte på en film gav jag det ett försök. Jag har ju vunnit några kval tidigare, så tanken slog mig att det hade varit kul att åka till Monte Carlo. Helt plötsligt var jag i heads up och väl där så tog jag hem det ganska enkelt.

Är redan på plats

Trots att hobbyliraren varit i liknande situationer tidigare, tar han den stundande EPT-turneringen med miljoner i potten, med ro. Att bara få vara på plats, är något som Henrik värderar högt.

– Jag är redan på plats i Monte Carlo, EPT börjar på lördag men jag åkte ned redan under tisdagen för att få lite semester och spela andra turneringar innan det drar igång. Det här är den största turneringen jag varit på, och även om det här inte är något nytt för mig så tar jag det som det kommer.

– Känslan är god och det ska bli väldigt roligt att komma igång, men vi får se hur det går. Jag försöker ha delmål under vägen, och det första är att överleva den första dagen. Det spelar mindre roll hur mycket marker jag har, jag ska bara försöka hänga med så länge som möjligt, säger Henrik Lyngmark avslutningsvis.

Christoffer Wickman

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN