Bröt samman efter berättelsen

Oscar Pistorius bröt samman i rättegångssalen efter att ha berättat om hur han sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp.

– Jag ville inte tro att det var hon som var i badrummet, sade han.

Under den andra dagen av försvarets förhör berättade den mordmisstänkte löparstjärnan Pistorius om händelserna under natten den 14 februari i fjol då han sköt ihjäl Steenkamp. Den benamputerade sydafrikanen, som sagt att han trodde det var en inbrottstjuv som tagit sig in i badrummet, berättade att han hörde badrumsfönstret öppnas, att han tog sin pistol och gick mot badrummet, ropade åt Steenkamp att ringa polisen och sedan sköt genom badrumsdörren.

– Jag vet inte hur länge jag stod där. Fortsatte att ropa på Reeva. Då anade jag inte att det kunde vara hon som var i badrummet. Gick tillbaka till sängen och kände efter Reeva, trodde att hon blivit rädd och lagt sig på golvet, säger han storgråtande enligt news24.com.

– Jag ville inte tro att det var hon som var i badrummet. Jag var fortfarande rädd.

Tvingades bryta

Efter att ha berättat hur han slog in dörren till badrummet och fann sin flickvän livlös bröt Pistorius ihop och domaren tvingades bryta eftersom Pistorius skrek okontrollerbart. Efter att syskonen Aimee och Carl hjälpt Oscar Pistorius ut ur salen beslöt domaren Thokozile Masipa att ajournera för dagen.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.