Norrköping avgjorde – på två minuter

Jämnt, chansfattigt och mållöst – då slog IFK Norrköping till två gånger om.

Christoffer Nyman och Rawez Lawan avgjorde hemmapremiären mot Helsingborg på två minuter.

– Det första målet blir väldigt avgörande. Vi hade inte riktigt kraft att vända tillbaka, säger Helsingborgs tränare Roar Hansen till CMore.

I den första halvleken hade lagen varsin stor chans: först prickade Isaac Kiese Thelin stolpen efter att pigge Christoffer Nyman dribblat sig in från hörnflaggan.

Och strax innan paus vek David Accam in från vänster och avlossade ett högerskott precis utanför den bortre stolpen.

0–0-läget höll i sig en bra bit in i andra halvlek, men då slog hemmalaget till – och det rejält.

Efter en vunnen nickduell på mittplan av store Norrköpings-anfallaren Isaac Kiese Thelin löpte Alexander Fransson sig fri längs högerkanten och hittade in till Christoffer Nyman som enkelt kunde sätta ledningsmålet med högerfoten i nästan öppen bur i 68:e matchminuten.

"Den här gången fick vi in den"

Bara två minuter senare var det dags från andra hållet, då Christopher Telo läckert tunnlade Emil Krafth och bröt sig in i straffområdet varpå han spelade in bollen som till slut hamnade framför Rawez Lawan som satte tvåan.

– Jättefint förarbete, men jag vet inte vem jag får den ifrån till sist, men det var bara att lägga dit den, säger 2–0-målskytten.

Och Rawez Lawan var nöjd med att hans IFK Norrköping äntligen fick utdelning efter en mållös bortapremiär.

– Den här gången fick vi in bollen och man ser vad det betyder, speciellt på de unga spelarna. Det var så jävla skönt att vinna idag. Vi vinner som ett lag och vinner alla bollar där ute. Vi är där från första minuten från sista, det var välförtjänt, säger Lawan till CMore.

Se målen från allsvenskan i Sportbladet news ovan!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.