Seger för Sebastien Loeb i WRC-comebacken

Jämn kamp om VM-titeln i säsongsfinalen i Australien

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: PAU BARRENA / AFP
Sebastien Loeb vann Spaniens VM-rally

Sebastien Loeb gjorde comeback i rally-VM:

Det slutade med en seger i Spanien.

– Det är helt otroligt, jag trodde inte att jag skulle vinna ett rally i år, säger han.

Foto: PAU BARRENA / AFP

Fransmannen är en av de stora inom rallysporten. Han vann nio VM-titlar mellan 2004 och 2012 - och tog under den perioden 78 vinster.

Sex år efter det att han lade av kom den 79:e.

I samband med comebacken i Spaniens VM-rally.

– Det är helt otroligt, jag kan inte ens tro det, säger han efter seger i Barcelona.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna ett rally i år, men jag gjorde mitt bästa. Jag kämpade varje dag , hade en bra känsla i bilen och är väldigt väldigt stolt.

Fransmannen chansade på att använde torrdäck på de regnvåta vägarna och när underlaget torkade hade han en klar fördel.

WRC avgörs i Australien

Segern i Spanien gjorde att VM-kampen fortsätter att vara extremt spännande. VM-ledaren Thierry Neuville som rullade redan under torsdagens tävlande drabbades av en punktering under powerstagen och därmed gick Sebastien Ogier upp i ledningen av mästerskapet.

Fransmannen var två sekunder efter Loeb i mål och när nu en enda tävling återstår av säsongen är kampen om VM-titeln extremt spännande.

– Jag är väldigt besviken över att jag inte klarade av att ta en pallplats i dag och att jag inte tog någon poäng på powerstage, säger belgaren Neuville.

– Men inför avslutningen är det helt öppet, både i förar-VM och i märkes-VM. Det är väldigt bra för vårt mästerskap. Allt är möjligt.

Sebastien Ogier leder med tre poäng före Thierry Neuville inför avslutningen i Australien. Årets VM-säsong avslutas den 18 november.

I WRC2 vann Kalle Rovanperä, Finland, Petter Solberg, Norge slutade på plats tre medan Pontus Tidemand inte tävlade i Spanien. Han kommer inte heller att köra Australiens VM-rally och slutar tvåa i årets VMR2.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC