Skandalspelaren sparkad – hotade med luftpistol

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN / GETTY IMAGES

FOTBOLL

Han har varit i Spanien, Italien, Polen, Grekland och Frankrike – och i fängelset.

Nu får skandalspelaren och förra landslagsmannen Nicki Bille sparken igen.

Utrustad med luftpistol ska 30-åringen ha hotat en man på Ströget.

För tre månader sedan skrev danska division 1-laget Lyngby ettårskontrakt med anfallaren Nicki Bille. De medgav att det var en chansning.

30-åringen har varit runt halva Europa under en lång och stormig karriär. För ett par år sedan satt han i fängelse för att ha sparkat på parkeringsautomater och gjort motstånd när polis kom till platsen. I somras dömdes han till 30 dagars fängelse för att ha misshandlat en kvinna.

Gick inget vidare med löftet

– Det är okej om några tycker att jag är en idiot. Jag har gjort saker som inte är särskilt smarta. Nu vill jag bevisa att jag inte är någon idiot, sa han till programmet ”Onside” enligt Ekstrabladet.

Det gick inget vidare.

Ett par månader efter tv-framträdandet är Bille sparkad från Lyngby. Under måndagen rapporter danska BT att anfallaren har gripits på Ströget, den centrala gatan i Köpenhamn. Han ska ha varit beväpnad med en luftpistol som han hotat en annan man med.

”En liten vit sak...”

Ett vittne som tidningen BT pratat med berättar att fotbollsspelaren, som gjort tre landskamper, var handfängslad och kroppsvisiterades.

– De hittade lite olika saker, bland annat en mössa och en liten vit sak som poliserna skickade mellan sig, säger vittnet enligt BT och fortsätter:

– Han var generad och försökte dölja sitt ansikte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.