EM-truppen spikad – 63 aktiva till Berlin

avTT

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Karin Torneklint, förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget. Arkivbild.

Den svenska EM-truppen i friidrott är nu spikad.

63 aktiva har fått en biljett till Berlin.

– Senast tog vi fyra medaljer och vi ska jobba på något liknande igen, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Radiosporten.

Tre nya namn anslöt i helgen efter att ha klarat EM-kvalgränsen, Isak Andersson på 400 meter häck, Anna Silvander 1 500 meter och Caroline Högardh på 3 000 meter hinder. Det gör att truppen som åker till Berlin innehåller 63 aktiva friidrottare.

– Det är väldigt många som tagit de tuffa kvalgränserna. Dessutom har vi med flera stafettlag, det har vi inte alltid haft tidigare, säger Karin Torneklint till Radiosporten.

Trio med högre förväntningar

Förbundskaptenen säger att hon hoppas på många svenska finalplatser och att Sverige får med sig tre-fyra medaljer hem. Hon säger att det är fritt fram för alla som vill att ta medalj, men att hon självklart tror lite mer på de svenska friidrottare som toppar årsbästalistorna i Europa.

– Det är Daniel Ståhl, Armand Duplantis och Meraf Bahta. Det är klart att de är lite mer favoriter, men jag tycker också om de som kan överraska och nya som tar för sig.

EM i friidrott avgörs 7–12 augusti på Olympiastadion i Berlin.

1 av 3 | Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Armand Duplantis är i storform och en av de största svenska medaljhoppen på EM.
ARTIKELN HANDLAR OM