MMA

”Ska bryta varje ben i hans kropp”

Av: 

Petter Öhrling

SPORTBLADET

Familjeattacker, hån och svarta rubriker – i natt avgörs tidernas värsta hatmatch

Världens bäste fighter har suttit tyst på tronen i åratal.

Men inför hatmatchen mot Chael Sonnen har Anderson Silva chockat en hel värld med sina uttalanden.

– Jag ska bryta vartenda ben i Sonnens kropp, säger han.

FAVORIT (?) I REPRIS Chael Sonnen fick ge sig i sista ronden för två år sedan. Den här gången har Anderson Silva lovat att tufsa till amerikanen betydligt värre.
FAVORIT (?) I REPRIS Chael Sonnen fick ge sig i sista ronden för två år sedan. Den här gången har Anderson Silva lovat att tufsa till amerikanen betydligt värre.

Mellanviktaren Silva, som av många klassas som den bäste MMA-fightern genom tiderna, har gått obesegrad i 15 raka matcher sedan 2006.

Men för cirka två år sedan kom Sonnen nära att besegra den ”omöjlige” brasilianaren. Han hade vunnit alla fyra ronder enligt alla domare när de gick ut för den femte och sista.

Silva lyckades vinna på en strypning och hålla segersviten intakt – men hans rykte som oslagbar fick sig en törn.

Har hånat folket

Den kaxige amerikanen har snackat sig till ett returmöte som sker på UFC 148 i natt.

Han har gång på gång hånat Silva, hans familj, och det brasilianska folket.

Det har fått den normalt sett så lugne och harmoniske Silva att tända till.

– Jag ska bryta vartenda ben i Sonnens kropp. Han kommer gå därifrån med ett brutet ansikte, brutna armar, brutna ben. Jag ska förstöra honom helt och hållet, sa han nyligen.

Och fortsatte:

– Jag ska lära honom hyfs och klå upp honom som hans föräldrar borde ha gjort.

Den 37-årige veteranens ord chockade en hel kampsportsvärld. Sonnen själv verkar oberörd:

– Jag har varit hos tandläkaren förut, jag har varit på akuten förut. Något han glömde säga var hur han ska besegra mig.

”Vill inte möta mig”

– Han försökte till och med starta bråk på presskonferensen för två dagar sedan. Så ogärna vill han möta mig, säger Sonnen.

Efter förra mötet berättade brassen att han hämmades av ett brutet revben. Den här gången kommer vi att se en hundraprocentigt frisk och fokuserad Silva.

– Första gången förlorade han och det kommer han att göra igen. Enda skillnaden den här gången är att han kommer behöva en plastikkirurg.

Två segrar i ryggen

Efter förlusten har 35-årige Sonnen jobbat sig tillbaka med segrar mot Brian Stann och Michael Bisping. Nu är han redo att göra ett nytt försök att ta mästarbältet från superstjärnan.

Bordet är dukat för tidernas största hatmatch.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

MMA