Superstjärnans mål – VM-titel nummer tio

SPORTBLADET

Valentino Rossi: ”Det är
både en dröm och ett mål”

Valentino Rossi och Ducati. Det presenterades som ett drömpar.

Men framgången uteblev och nu har relationen spruckit. Storstjärnan återvänder till Yamaha.

- En tionde VM-titel är min dröm och också mitt mål, säger han.

För två år sedan bytte roadracingens stora stjärna från Yamaha, där han fick se sig slagen av kollegan Jorge Lorenzo, till Ducati. Målet var att nå stora framgångar, men än så länge har det inte blivit en enda seger.

- Vi försökte få en italiensk förare att nå framgång med ett italienskt märke, men tyvärr lyckades det inte, säger Valentino Rossi till motorsporttotal.

- Det var två väldigt tuffa år och jag har verkligen fått kämpa. Vi kunde varken förbättra farten eller prestandan så att vi kunde vara med i toppen och därför har jag bestämt mig för att det räcker nu. Jag funderade över vilken MC som kommer att vara snabbast de kommande två åren för kanske är min karriär slut sedan.

Fyra titlar med Yamaha

Det gör att han nu återvänder till fabriksteamet Yamaha, som han tagit fyra VM-titlar tillsammans med och Yamahas M1 har varit mycket framgångsrik i år. Jorge Lorenzo leder VM inför helgens tävling i Indianapolis och Tech-3 Yamaha med Andrea Dovizioso är fyra i VM.

- Jag vet inte, många säger att man blir starkare när man har det tufft och jag hoppas det. Det blir säkert jobbigt i början, men å andra sidan så har jag kämpat väldigt länge, men tyvärr inte om segrar. Jag njuter av att köra, men tyvärr så har det inte klickat mellan mig och Ducati och det har blivit väldigt, väldigt svårt. Självklart är alla killarna i startfältet också riktigt bra.

Målet - titel nummer tio

Kontraktet gäller över två år och det har spekulerats i om Rossi sedan tänker köra superbike.

- Vad som händer i framtiden beror på hur det går resultatmässigt de kommande två åren, jag vill helst köra motoGP i mer än två år till, men allt beror på hur snabb jag är på M1, säger Valentino Rossi som dock har ett givet mål.

Ännu en VM-titel.

- En tionde VM-titel är min dröm och också mitt mål. I min situation så måste jag också ta reda på om jag är en toppförare och om jag är tillräckligt snabb för att stå på pallen. Efter två år som dessa så kan ingen av oss veta det. Innan jag snackar om VM-titlar så måste jag se om jag kan vara med och slåss om en plats i första startled och en plats på prispallen. Sedan kan vi diskutera vidare.

Han ersätter Ben Spies hos Yamaha, men vem som tar Rossis plats intill Nicky Hayden hos Ducati är inte klart. Det sägs att italienaren Andrea Dovizioso är aktuell.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport