Wegerup: PSG är ett skrämmande blekt lag

SPORTBLADET

PARIS. Skymningen föll och en liten fladdermus störtdök in över mig, på min plats på pressläktaren.

Mer skrämmande än så blev det inte i går kväll, på Parc des Princes.

”Skrämmande bra”.

Det uttrycket använder de franska kollegorna gärna när de pratar om Paris Saint-Germains spelartrupp, går igenom stjärnparaden.

Men hittills har PSG bara varit skrämmande blekt, så även i går kväll.

Starka Bordeaux kom respektlöst till Paris, pressen låg på PSG och ännu en gång levde man inte upp till förväntningarna.

Tre poäng på tre matcher och fortfarande ingen seger, det är knappast det scenario Qatar-ägarna sett framför sig när de fyllt Leonardos värvningsplånbok med oljepengar.

Samtidigt vore det förstås oseriöst att redan börja prata om kris. Säsongen är lång och för mig som nu sett tre av PSG:s fyra senaste matcher på plats är det tydligt att lagets problem mest stavas osäkerhet – och brist på samspelthet.

Segrarna kommer – i ligan

Carlo Ancelotti har inga problem med pressen han jobbar och lever under, tvärtom.

Däremot såg man hur tokirriterad han blev under matchen när enkla bollar slogs bort för att spelarna inte hittade varandra eller missförstod varandra.

Att spela fotboll är lite som att älska, man ska veta vad den andre vill ha utan att det behöver sägas, ha fingertoppskänslan i varje moment.

Det har inte PSG nu, långt därifrån.

Många av Zlatans begåvade små snabba instickspassningar och överlämningar gick därför förlorade. Men när den känslan väl sitter där, då kommer segrarna att komma, i alla fall i franska ligan.

För Champions League, som lottas på torsdag i Monaco, krävs ännu mer, långt mer.

Laget måste få arbetsro

Men, som Zlatan sade när jag träffade honom i intervju-zonen i natt: säsongen är bara barnet ännu, det finns tid att få ordning på spelet. ”Ibra” ville istället betona vikten av att få vinna, den mentala betydelsen av att få en seger. Den måste komma snart, för att ge arbetsro och för att PSG trots allt inte kan unna sig att tappa för många viktiga poäng som kan bli kostsamma i slutändan.

Att Ancelotti och tränarstaben valde att spela med Zlatan från start, trots att foten inte alls är hundraprocentig ännu, visar hur gärna man ville ha en seger.

Men den uteblev.

I natt var det bara det upplysta Eiffeltornet som bjöd på strålglans över Paris.

Stjärnbygget PSG, det har inte börjat lysa ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM