Vettels mardröm

Publicerad 2012-03-16

Långt efter på tidsträningen: Det känns som om vi missat målet

F1-säsongen har startat.

Med en mästare i topp – och en annan är lång, långt efter.

– Det känns som om vi missat målet, säger Sebastian Vettel.

Följ ämnen
Formel 1

Den regerande världsmästaren från Red Bull går in som favorit inför årets F1-säsong, men efter de två första träningarna ser det allt annat än bra ut. Sebastian Vettel var elva och tia, under det andra passet var han ett par sekunder i från toppen.

– Vi fick inte i hop det som vi hade behövt lösa, men vi får väl ändå vara ganska nöjda. Morgonen gick inte alls bra, då trivdes jag inte alls i bilen, men under eftermiddagen kändes det bättre. Samtidigt är det alltid svårt att köra mycket när det är så dåliga förhållanden.

Värsta motståndaren: regnet

Fredagen regnade bort i Melbourne, vilket gjorde det svårt för förarna. Banan torkade upp under slutet av det andra passet och det var också då som Mercedes Michael Schumacher körde på dagens snabbaste tid. Han petade ner Force Indias Nico Hülkenberg till plats två och Saubers Sergio Perez till plats tre.

– Det är ju fantastiskt att vi var med bland de tre bästa under båda passen, men jag har ingen aning om hur mycket bränsle de andra hade med ombord, dessutom så var det väldigt skiftande väderförhållanden, säger Michael Schumacher till motorsportmagazin.

– Det gjorde det svårt för alla, ingen kunde göra ett riktigt bra jobb.

Under resten av helgen, morgondagens träning och kval, samt loppet på söndag lovar väderprognoserna torrt väglag.

– Därför testade vi inte allt för mycket, säger den sjufaldige mästaren.

– Bilen är klart bättre än 2011. Den uppför sig bättre på banan, ratten sitter där den ska sitta, allt känns bra bilen och jag hoppas att det kommer att synas i resultatet den här helgen.

Alonso in som fyra

För Red Bull och Sebastian Vettel handlar det nu om att fokusera på lördagen för att få till bilen till kvalet. Han vann i Australien förra året och dominerade sedan säsongen.

– För oss handlar det nu om att ta ett steg till när vi arbetar vidare med bilen i natt, säger den dubble mästaren.

– De sista varven som vi körde på slutet var viktiga för oss, där fick vi lite mer förståelse för bilen och det är en bra start på ett arbetet som vi nu ska börja.

Ferrari, som har haft problem under testerna fick in Fernando Alonso på fjärde plats, McLarens båda förare slutade på plats 14 och 15 under det andra passet. På grund av regnet är det svårt att få någon riktigt bra bild av hur förhållandet mellan stallen är och därför är det bra att ta träningsresultaten med en viss försiktighet.

Träningsresultaten hittar du här.

Nästa träning startar kl 04.00 natten till lördag och kvalet klockan 07.00 lördag morgon.

Följ ämnen i artikeln