Tar hem jättepotten – då går han bananas

SPORTBLADET

Här är tidernas mest minnesvärda klipp från poker-VM

Foto: Segerjublet som ekade över hela pokervärlden Nedan kan du se hur glad italienaren Filippo Candio blev efter VM-succén 2010.

En fyra, femma eller nia. Annars var italienaren Filippo Candio körd i poker-VM 2010.

Han fick en fyra och blev chipleader, vilket var värt cirka 162 miljoner kronor. Då tappade han förståndet helt och gick bananas framför tv-kamerorna. Det är en av de mer klassiska VM-scenerna.

Här nedan ser du tidernas mest klassiska ögonblick genom poker-VM:s historia, från underbarnet Stu Ungar till Chris Moneymakers osannolika seger.

Chris Moneymakers seger 2003

Moneymaker blev historisk då han vann 2003 års huvudturnering som den första person någonsin genom att vinna en kvalturnering på nätet. Han betalade bara 39 dollar för den turnering. Det slutade med att han vann 2.5 miljoner dollar. Det innebar ett stort uppsving för nätpokern, och det har talats om att det var ”Moneymaker-effekten” som revolutionerade pokern.

Video
Scotty Nguyens fylleskandal 2008

Vid finalbordet av det 50 000 dollar dyra Horse-eventet dök Scotty Nguyen upp onykter. Han svor i mängder och hånade sina motståndare vid flera tillfällen. Tävlingen tv-sändes vilket gjorde att hela världen fick ta del av hans beteende. Trots alkoholnivån så vann han hela tävlingen, som var värd nästan 2 miljoner dollar.

Video
Stu Ungars main event 1986

Pokergeniet Stu Ungar, som knarkade ihjäl sig, dominerade totalt under inledningen av 1986 års huvudturnering. Men när dag tre skulle inledas var Ungar spårlöst försvunnen. Han hittades på golvet i sitt hotellrum, medvetslös efter en överdos och fick köras akut till sjukhus. Han kunde inte spela mer i turneringen, men hans markerstapel räckte ändå till en niondeplats och 160 000 kronor.

Stu Ungars seger 1997

Efter flera års frånvaro gjorde Ungar, numera utblottad och skuldsatt, comeback på den stora scenen efter att det 10 000 dollar dyra inköpet betalats av en vän. Sensationellt nog vann Ungar, iförd ett par mörka och runda solglasögon för att dölja att hans näsvägg var förtvinat efter kokainmissbruket, huvudturneringen. Det var hans tredje main event-titel, vilket endast han och Johnny Moss lyckats med.
Ungar vann 1 miljon dollar, men ett år senare var pengarna borta och Ungar död, ett resultat av hans hårda leverne.

Video

Filippo Candios jubel 2010

Pokerspelare är i regel ganska lugna av sig. Men när Filippo Candio, 28, drog in en runner runner-stege med 19 spelare kvar och tog hem en gigantisk pott vid WSOP 2010 tappade han fattningen totalt och stod för ett av pokerhistoriens mest spektakulära jubel.

Video

Sportbladet Poker
Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker