Praktfiasko för ”drömlandslaget”

SPORTBLADET

Sydkorea slog ut Storbritannien ur OS-turneringen

Foto: Daniel Sturridge missade straff.

Storbritannien enades under gemensamma flagg för att bärga guldet i fotbollsturneringen.

Det slutade i ett fiasko.

Hemmahoppet slogs ut ur kvartsfinalen av Sydkorea efter ett straffdrama.

Walesaren Ryan Giggs fick efter en sagolik karriär chansen i ett stort mästerskap när Storbritannien ställde upp med ett gemensamt landslag i hemma-OS i London. Uppdraget var att spela hem guldet.

Ramsey missade straff

Men redan i kvartsfinalen dog alltså drömmen efter ett straffdrama mot Sydkorea. Hemmahoppen tog matchen till straffar via ett mål från just elva meter av Aaron Ramsey, som även missade en straff under ordinarie tid.

I straffläggningen var Arsenal-talangen sedan en av totalt åtta spelare fördelade på de två lagen som satte innan Daniel Sturridge klev fram för att slå Storbritanniens femte straff. Men 22-åringen darrade och fick se skottet räddas av målvakten Bumyoung Lee.

Tvingades byta målvakt

Lee hade börjat matchen på bänken men tvingades hoppa in efter 62 minuter sedan ordinarie burväktaren Sungryong Jung skadat sig. Nu blev 23-åringen stor hjälte inför ögonen på bland annat Jung som följde dramat från sidlinjen med armen i en mitella.

Sydkorea avancerade till semifinal mot Brasilien, som växt fram till den odiskutabla guldfavoriten efter först Spaniens och nu Storbritanniens uttåg, sedan Ki Sungyueng slagit in den sista straffen till seger 5-4 i straffläggningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS