Tappar 196 kilo – rakt över nacken

SPORTBLADET

Nya skräckbilder ifrån OS-tyngdlyftningen

1 av 6 | Foto: Aj aj aj.... Tysken Matthias Steiner misslyckas med sitt lyft i 105-kilosklassen och tappar stången med 196 kg på nacken. Foto: Scanpix

Tyske tyngdlyftaren Matthias Steiner, 29, skulle lyfta 196 kilo.

Men någonting gick mycket fel.

Tysken tappar kontrollen över skivstången och får hela vikten över nacken.

Foto: Foto: Scanpix

Tyngdlyftningen i OS har drabbats av en ny otäck händelse. Tidigare har vi skrivit om sydkoreanen Sa Jae-Hyouk vars armbåge gick ur led precis när han han skulle ge sig på 162 kilo och egyptiskan Khalil Mahmoud K Abir Abdelrahman som fick 151 kilo över bröstet.

Nu har olyckan varit framme igen. Vid gårdagkvällens tävlingar skulle tysken Matthias Steiner, 29, regerande olympisk mästare, lyfta 196 kilo. Till en början ser det bra ut, men sedan går något mycket fel. Tysken orkar inte hålla emot utan faller mot marken och skivstången träffar honom över nacken.

Fördes till sjukhus

Bilderna är otäcka och snabbt är sjukvårdspersonal och funktionärer på plats. Efter en stunds omvårdnad reser sig trots allt tysken av egen maskin och signalerar att han är okej.

Men tävlingen var över för Steiner och han fördes till sjukhus för kontroll.

– Han har ont i ryggen och de vill inte att han drabbas av en svår skada, det är anledningen till att han inte kommer till start igen, sa Harold Strier ifrån det tyska tyngdlyftningsförbundet till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS