Badou Jacks mamma: Hur många världsmästarbälten måste han ta för att prisas?

Hon var en av fyra mammor som höll tal under Idrottsgalan – och hyllades.

I en intervju med Sportbladet berättar nu Badou Jacks mamma Eva Nyberg om Grotesco-skämtet och hur hon hyllades av Kristin Kaspersen.

Dessutom uttrycker hon besvikelse över att sonen inte blev årets manlige idrottare.

– Hur många världsmästarbälten måste Badou ta innan han får pris av Idrottsgalan?

Badou Jacks mamma Eva Nyberg under Idrottsgalan.
Badou Jacks mamma Eva Nyberg under Idrottsgalan.

Det var kanske de tio minuter under Idrottsgalan som fick flest gäster och tittare att dra på smilbanden i måndags.

När priset till ”Årets manlige idrottare” skulle delas ut klev fyra okända kvinnor upp på scenen. Det visade sig vara de nominerades, Daniel Ståhl, Peder Fredricson, Zebastian Modin och Badou Jack, mammor.

När den sistnämndas mamma, Eva Nyberg, 75, sist av alla skulle prata råkade hon avbryta föregående talare.

Hon fann sig visserligen snabbt med ett skämt om att hon var med i Grotesco, humorgruppen som uppträtt tidigare under kvällen, men hon glömde bort väsentliga delar av sitt tal.

Något hon grämde sig åt efteråt.

– Jag misslyckades ju med mitt tal. Jag avbröt henne och tappade fattningen och sen blev det bara så konstigt. Det blev blankt. Men jag fick kredd av nästan alla på efterfesten.

Ja, ni hyllades rejält efteråt!

– Ja. Jag skämdes men det blev ju rätt roligt till slut. Alla kom fram efteråt och ville bli fotograferade med mig. Och (programledaren) Kristin Kaspersen kom fram och kramade om mig flera gånger på efterfesten.

”En bragd det som Badou gjort”

Men även om Idrottsgalan, hennes andra, var en positiv upplevelse hymlar hon inte med att hon tycker Badou Jack skulle vunnit det pris som diskuskastaren Daniel Ståhl vann.

– Man blev ju lite besviken när han inte vann. Jag menar, hur många världsmästarbälten måste Badou ta innan han får pris av Idrottsgalan som Sveriges bäste manlige idrottare?

– Inte för jag missunnar någon. Jag tycker det är jätteroligt för Daniel Ståhl men jag tycker det är en bragd det som Badou gjort, att ha två världsmästarbälten samtidigt som första svensk i historien. Det är ju en helt annan dignitet.

Vad sa Badou om ditt tal efter galan?

– Vi hann inte prata. Han åkte direkt till hotellet och tog sen ett plan till Oslo innan han reste vidare till USA. Men det är ju roliga bilder när han sitter och håller servetten när jag gör bort mig. Och jag har hört genom hans kompisar att han tyckte det var bra.

Kommer du på nästa års Idrottsgala?

– Ja, det tror jag. Badou blir ju säkert nominerad igen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN