Förbundskaptenes råd gav lyft: ”Tar till mig”

SPORTBLADET

Förbundskaptenen berättade vad han ville se från Albin Sjögren.

Stjärnan anammade tipsen – och gör nu sin bästa SSL-säsong någonsin.

I derbysegern mot Sirius ledde han vägen för Storvreta med sitt 1-0-mål.

– Jag är glad att vi vann, säger 23-åringen.

Derbyt mellan Storvreta och Sirius blev aldrig spännande.

Albin Sjögren sköt 1-0 redan efter en och en halv minut, och Storvreta gled ifrån till 3-0 i den första perioden och kunde till slut vinna med komfortabla 8-3.

– Det var faktiskt en ganska tråkig match om jag ska vara ärlig. Det var inget tjafs och inget gruff som det brukar vara, jag trodde det skulle bli mer eftersom de jagar poäng och vi jagar serieledningen, säger Albin Sjögren.

– Jag är glad att vi vann och det var vår bredd som avgjorde.

Albin Sjögren svarade för ett mål och en assist och har nu gjort 46 poäng den här säsongen vilket bara är en poäng efter hans toppnotering från ifjol.

Forwarden gör sin bästa säsong någonsin både poäng- och spelmässigt.

Fick råd från förbundskaptenen

En stor anledning till lyftet är råden från förbundskaptenen Mikael Hill som pratade med Sjögren förra våren om vad som krävs för att slå igenom i blågult.

Hill var bland annat missnöjd med att Sjögren tog alldeles för många skott i täck i slutspelet.

– Jag har tagit till mig det han sa, jag skjuter inte lika mycket i täck och passar lite mer nu vilket gjort att jag samlat fler assist. Jag försöker se var täckande spelare är och inte bara målet och där har jag blivit bättre, säger Sjögren.

– Jag lyssnar mycket på Mikael Hill, vi ser samma saker och det är bara att ta till mig vad han säger. De han sa har del i mitt poängmässiga lyft i år, även om jag gärna gjort fler mål.

”Har blivit jämnare”

Hur ser du på landslaget?

– Jag har blivit en kugge i Storvreta och ser en möjlighet att bli det i landslaget också. Det är många bra spelare på min position, men jag är öppen för att ta kampen, inget snack om saken.

Mikael Hill var på plats under derbyt:

– Detta var kanske inte Albins bästa match, men han har höjt sig en nivå i år. Han hotar från fler positioner, är jämnare och bra defensivt, säger Hill.

– Jag ser honom som en spelare med stort ansvar i landslaget i framtiden och den här säsongen har han tagit stora kliv.

ARTIKELN HANDLAR OM