Lingmerth fortsätter att imponera

Av: Alma Yttergren, Ellen Hellmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Totalt sju under par efter tävlingens andra dag

David Lingmerth
Foto: Foto: TT
David Lingmerth

David Lingmerth, 28, fortsätter att imponera i årets sista major.

Svensken ligger på en fjärdeplats i PGA-mästerskapen inför tredje rundan.

– Det var bra förhållanden, men blev för många dåliga slag, säger han till golf.se.

Tidigare i sommar vann David Lingmerth sin första PGA-titel och under torsdagen fick den svenske golfaren en succéstart i årets sista majortävling.

Fem birdies på de nio första hålen och med fem slag under par tog han sig upp till en andraplats, bakom Dustin Johnson som gått runt på sex slag under par.

– Jag är rätt nöjd med en 67:a första varvet. Jag hoppas kunna fortsätta så över helgen, sade David Lingmerth till Viasat Golf efter den inledande rundan.

Lingmerth i fortsatt storform

På fredagen visade 28-åringen fortsatt storform när han stod för tre birdies på de fem första hålen och till slut gick runt på 70 slag, två under par.

Resultatet placerar honom på en delad fjärdeplats, totalt sju under par, efter andra rundan.

– Det var bra förhållanden och jag siktade på nio under. Men det blev för många dåliga slag och jag kommer att gå till rangen för att hitta något i ballstrikingen att jobba vidare på, säger Lingmerth till golf.se.

Bättre spel av Stenson under andra dagen

Henrik Stenson, med två tredjeplatser från tävlingen i bagaget, följde upp gårdagens dystra start med en betydligt bättre andra runda.

39-åringen gjorde fem birdies på de nio första hålen och var ett tag åtta under par. Han gick till slut runt på 66 slag – tio slag bättre än gårdagens öppningsrond, och slutade på en delad 27:e plats.

– Jag fick en perfekt start med birdies på tian och elvan och vände på fem under. Det var den starten vi behövde och jag gjorde egentligen inte så många misstag mer än att missa fairway på åttan, säger Henrik Stenson.

Tävlingens tredje svensk, Carl Pettersson, slutade på delad 70:e plats och klarade cutten precis.

Inför tredje rundan leder australiensaren Matt Jones på elva under par.

Publicerad: