Nyheter för Ericsson inför Singapores GP

Publicerad:

SPORTBLADET

Mercedes tappade överraskande på träningen

Marcus Ericsson.
Foto: GETTY SPORT
Marcus Ericsson.

Red Bull och Ferrari.

Men inte en Mercedes så långt pallplatserna räcker.

– Det ser allt annat än illa ut, säger Sebastian Vettel.

2015 har Mercedes dominerat F1, teamet har tagit pole position efter pole position, vunnit majoriteten av loppen och dominerar VM-tabellen.

Men i Singapore var det ingen Mercedes alls på de första tre platserna och för första gången sedan i juni fick mästarteamet stryk under en träning.

Snabbast under fredagen var Red Bulls Daniil Kvyat, före Ferraris Kimi Räikkönen och Red Bulls Daniel Ricciardo. VM-ledaren Lewis Hamilton var bara fyra och Sebastian Vettel, Ferrari femma.

– Mercedes lär vara lika snabba som vanligt, jag vet inte vad som hände i dag, de såg långsamma ut, men jag är övertygad om att det ändrar sig till i morgon, säger Vettel till motorsportmagazin.

– Vi vet alla att Mercedes inte visar allt på fredagen och Red Bull var snabba, precis som väntat. Det blir jämt här.

Stadslopp

De två senaste racen har körts på mycket snabba banor, Spa och Monza, nu väntar Singapores stadslopp och det är ett kvällslopp på en av kalenderns längsta banor. Förarna måste bemästra 23 kurvor, fler än på  någon annan bana och det är en bana där det krävs bra downforce på bilarna.

– Det är alltid svårt att göra någon bedömning efter fredagen, men det var en bra dag för oss. Bilen verkar fungera bra och jag tror att det finns utrymme för förbättringar. Jag var inte helt nöjd med mina snabba varv, vi måste jobba lite med bilen för att göra den snabbare till kvalet men det känns rätt bra inför racet.

Mercedes förare var inte alls nöjda efter fredagen, Hamilton var fyra och Nico Rosberg sjua:

– Bilen kändes bra under det första passet, sedan gjorde vi ett par förändringar, men det var åt fel håll. Det var en viktig erfarenhet för mig, säger VM-tvåan Rosberg.

– Nu vet jag vad jag ska göra till i morgon.

Nyheter för Ericsson

Marcus Ericssons Sauber har gjort stora förändringar på sin bil, teamet har gjort den första uppdateringen av aerodynamiken sedan Spaniens GP i maj och svensken var 16:e man på den första träningen och 12:e på den andra.

– De var en intressant dag. Vi testade många nya saker, självklart hade vi vårt nya aerodynamikpaket i tankarna. Vi kunde samla på oss en del viktig data och när det gäller det nya aerodynamikpaketet är jag väldigt nöjd, säger Ericsson.

– Nu måste vi sammanställa data och anpassa den till våra inställningar på bilen. Vi är nöjda med dagen, men vi har mycket arbete kvar att göra.

Singapores GP avgörs på söndag, kvalet i morgon lördag kl 15.00.

Publicerad: