Bosse: "Jag ska aldrig kissa på mig igen"

SPORTBLADET

Efter traumat i fjol – nu får Bosse ny finalchans

Foto: Pierre-Ambroise Bosse.

Peking. Ifjol var han storfavorit på EM – men kissade ner sig före start och slutade sist.

Nu är 800-metersstjärnan Pierre-Ambroise Bosse redo för revansch i VM-finalen.

– Den här gången kommer det inte att hända, aldrig igen, säger till Sportbladet.

Fransmannen Pierre-Ambriose Bosse var helt dominant på 800 meter i Europa i fjol. Men på EM i Zürich slutade han till synes oförklarligt sist i finalen efter att ha stumnat på slutet.

Men efteråt berättade han för Sportbladet om dramat ingen sett. Bara 15 sekunder före start rusade hans hjärta och samtidigt kissade storfavoriten på sig.

– Ja det var mentalt, jag antar att jag måste jobba med mig själv, på ett mästerskap ska inte det här få hända, sa Bosse då.

”Lärde mig allt av det där”

Året säsong har inte varit lika bra, men på VM lycakdes fransmannen ändå ta sig till final efter ett stort drama. Han blev fyra i första semifinalen, där bara de två första kunde vara säkra på finalplats, sen fick han vänta in de övriga två loppen och se att hans tid stod sig bra.

– Jag är vidare med ett litet "q" och det är otroligt, säger han efteråt och intygar att det som hände i Zürich inte kommer hända igen på tisdag när finalen går.

– Jag lärde mig allt av det där. Jag lärde mig om mitt självförtroende och hur man förbereder sig ända fram till de sista sekunderna, det är de sista sekunderna som betyder något, säger han och avslutar:

– Den här gången kommer det inte hända, aldrig igen.

ARTIKELN HANDLAR OM