Ronaldo: ”Kräver mycket träning”

avMichal Wolski, Minimedia

SPORTBLADET

Förre superstjärnan om nya karriären

Foto: Foto: Pokerstars.
Ronaldo (t.h) är numera pokerproffs. Här med tennisstjärnan Rafael Nadal.

Han anses vara en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Sedan några år tillbaka har Ronaldo sadlat om – till poker.

– Det är så svårt att spela mot alla dessa pokerproffs från alla delar av världen, säger brasilianaren till Pokerlistings.se.

Utsedd till världens bäste fotbollsspelare vid tre tillfällen, ett VM-guld 2002 samt ett otal cup- och ligatitlar. Ronaldo, i dag 39 år, charmade fotbollsfansen runtom i världen för ett tiotal år sedan.

Sedan tre år tillbaka är Brasiliens främste målskytt genom tiderna pokerproffs på heltid – en sport han numera älskar och ofta spelar med kompisarna:

– Självklart, ja. Jag har ett PokerStars-bord hemma med deras egna marker. Nu reser jag mycket men när jag är hemma så älskar jag att spela med mina vänner, säger han till sajten.

”Ett mentalt och modernt spel”

Ronaldo menar att han har ett kall att sprida en annan bild av pokern än vad gemene man ofta har:

– Det finns fortfarande en del människor som tror att pokern är ett spel som spelas i mörka rum, men de flesta är ändå medvetna om att det är en sport som kräver mycket träning, säger han och fortsätter:

– Det finns en hel del att göra. På vissa ställen så är pokern inte ens laglig. Vårt mål är att göra det tydligt och visa att pokern är ett mentalt och modernt spel, och inte ett gammalt kortspel.

”Det är inte enkelt...”

Vid pokerborden har det gått hyfsat för den förre fotbollsvirtuosen, vid fjolårets PCA kom han på 26:e plats i Main Event – vilket inbringade 41 180 dollar. I dagens växlingskurs motsvarar det cirka 352 000 kronor.

Inga större summor för en spelare som tjänat tiotals miljoner, men Ronaldo fokuserar på själva spelet – även om han åkte ur årets PCA Main Event redan första dagen.

– Men jag hoppas fortfarande på att jag kommer förbättra mig. Det är inte enkelt men jag kommer försöka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker