Han blir Maulers näste motståndare

SPORTBLADET

Ny matchning för Gustafsson klar

1 av 2

Alexander Gustafssons näste motståndare är klar.

Det blir Glover Teixeira.

”Det är spännande att vara tillbaka och inleda jakten på en ny titelchans”, säger The Mauler i appen ”The Mauler Inside”.

Tele2 arena kokade när det skrevs svensk idrottshistoria i januari. Upp emot 30 000 åskådare hade bestämt sig för att skrika fram Alexander "The Mauler" Gustafsson till seger över Anthony "Rumble" Johnson – då slutade allt i tårar för svensken och en match som avbröts efter bara två minuter.

Svensken har fått bryta ihop och komma igen och inleda vandringen mot en titelmatch på nytt. Enligt källor till svenska kimura.se skulle det presenteras en ny motståndare den här veckan.

Obesegrad 20 matcher

I kväll kom nyheten.

Det blir den forne titelutmanaren Glover Teixeira i nästa match. Matchen kommer att avgöras i tyska huvudstaden Berlin under UFC Fight Night 69 den 20 juni i år.

– Det är sant. Jag kan bekräfta att det stämmer, säger UFC-presidenten Dana White.

Teixeira stormade fram på UFC-scenen med 20 raka matcher utan förlust innan mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, besegrade honom på enhälligt domslut i april i fjol. Därefter har han gått ytterligare en match, mot Phil Davies. Även det en förlust via domslut.

Därmed sitter brassen i en liknande båt som svensken. Gustafsson förlorade också en titelmatch mot Jones och ytterligare en match (Johnson) därefter.

”Det är spännande att vara tillbaka och inleda jakten på en ny titelchans”, säger The Mauler i appen ”The Mauler Inside”.

”Jag har påbörjat min träning och jag kommer att hålla alla uppdaterade.”

ARTIKELN HANDLAR OM