Neymar samlade in 850 000 i debuten

avViktor Blomberg, Minimedia

SPORTBLADET

Nu tar han välgörenhetsturneringen till Barcelona

Foto: Foto: Skärmdump Youtube
Neymar i aktion under sin turnering i Brasilien.

Neymar har gjort sin officiella debut vid pokerbordet.

Hans välgörenhetsturnering i Brasilien samlade in 850 000 kronor till utsatta barn.

Nu planeras en repris i Barcelona i augusti.

Det var i helgen, vid Brazilian Series of Poker, BSOP, som fotbollsstjärnan Neymar gjorde sitt första framträdande vid borden som ambassadör för Pokerstars.

Tillsammans anordnade de en välgörenhetsturnering, Neymar Jr Charity Home Game, där alla inköp gick till brassens välgörenhetsorganisation Neymar Jr Institute som arbetar med att hjälpa utsatta barn i Brasilien.

80-tal deltagare

Enligt Pokerstarsblog.com deltog drygt 80 spelare i turneringen och tillsammans med ett tillskott från Pokerstars Helping Hands samlade man in 100 000 dollar, motsvarande 860 000 svenska kronor, till välgörenhetsorganisationen.

Sedan tidigare har det varit klart att Neymar även kommer att dyka upp vid European Poker Tour i Barcelona och när Pokerstars nu avslöjar mer information om eventet står det klart att turneringen Neymar Jr Charity Home Game dyker upp även i Spanien.

Populärt stopp i Barcelona

Säsong 12 av EPT kommer till Barcelona den 18-30 augusti och sammanlagt är 71 events inplanerade, vilket är näst mest i EPT-historien.

– Barcelona har varit med som ett stopp på EPT-schemat sedan den allra första säsongen och man märker av hur populärt det är då antalet spelare växer varje år, kommenterar EPT-presidenten Edgar Stuchly i ett pressmeddelande.

En video från Neymars pokerdebut kan ses här. (OBS! Extern länk.)

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker

Neymar