Tredje raka guldet för supertalangen

SPORTBLADET

Tre starter – tre guld.

Elvira Öberg, 19, fortsätter att dominera skidskyttets junior-VM i Estland.

– Jag börjar undra vad jag håller på med, skrattar 19-åringen efter segern i fredagens sprint, där Amanda Lundström tog brons.

Hanna Öberg, 22, slog igenom med dunder och brak på OS. Skidskytten radade upp topplaceringar och tog både ett skrällguld på distansen och silver på stafetten.

Men de senaste dagarna är det en annan i familjen som har stulit showen – lillasyster Elvira, 19.

Supertalangen har dominerat junior-VM i estländska Otepää och utklassade motståndet såväl på distanstävlingen som i stafetten, där hon ledde Sverige till guld efter en avslutande supersträcka.

– De andra får passa sig för mig nu, sa Elvira till Sportbladet.

Dubbelt svenskt på pallen

Ingen risk att du svävar i väg nu med alla framgångar?

– Jag tror det är lugnt. Syrran kan det där nu, så hon kan ge lite råd. Jag ska göra mitt bästa, sa 19-åringen inför fredags sprint.

Då slog hon till igen.

Elvira bommade förvisso ett skott, men var överlägsen i spåret och körde i mål på 19.46,7 – 13 sekunder före finländska Heidi Nikkinen.

– Det är helt underbart. Att jag har lyckats prestera bra tre gånger på raken... det är helt otroligt, säger Elvira Öberg till Sportbladet.

Och det svenska jublet slutade inte där. Amanda Lundström sköt nämligen fullt och knep bronset, knappt 17 sekunder bakom Öberg.

– Hon gjorde ett grymt lopp. Det är jättekul att få dela pallen med henne, säger Elvira om sin lagkamrat.

För Elvira återstår nu jaktstarten på söndag.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM