Flerfaldige mästarens meriter är oantastliga

SPORTBLADET

Johan Storåkers belackare hävdar att han knappt kan spela cashgame och att anledningen till att han haft så många resultat är att han spelat så många turneringar. Och? Han har valt att specialisera sig på turneringar.

Storåkers är flerfaldig svensk mästare och hans meriter är oantastliga.

I tidiga tonåren tävlingsspelade jag i schack och Johan var en av de tuffaste konkurrenterna i min åldersklass.

Han är fortfarande en av mina tuffaste konkurrenter – men nu i poker.

Hans turneringsmeriter överträffas endast av Christer Björin, som dock spelat i många fler år.

Du ska inte banga höga spel

Om du vill få kredd i pokervärlden ska du inte banga höga spel, även om det finns noll fiskar vid bordet och du har en dejt med en tiopoängare.

Johan och jag spelade mycket på den legendariska klubben Kortoxen. Jag var sugen på att visa min tapperhet och avancera i hierarkin medan Johan valde att skynda långsamt.

Likt tjuren Ferdinand brydde han sig inte om oss andra kalvar som stångade varandra blodiga i maratonsittningar. Vi frustade åt honom, men i själva verket var vi avundsjuka på hans disciplin, prestigelöshet och money management.

Rom byggdes inte på en dag och Johan gnetade på. När det gick dåligt fyllde han på kassan med att dela ut morgontidningar. Senare började han även sälja korv på Djurgården. Många av de som hånade honom levde själva på bidrag eller ekonomisk brottslighet.

Att klara sig år efter år som pokerproffs är tuffare än vad de flesta tror.

Johan har visat att han är av det rätta virket och i dag kan han kosta på sig ett leende. Han har vunnit över en miljon dollar på turneringspoker.

Före sin tid

Johan har alltid varit före sin tid. Redan på nittiotalet bokförde han sina resultat i Excel-dokument.

Han sökte riskkapital när poker blev hajpat och blev uppmärksammad i ekonomipressen.

Han var först ut av oss svenskar med att få ett sponsorkontrakt och i år fortsätter hans framgångssaga med att som första svensk landa ett fett kontrakt med en av de riktigt stora amerikanska sajterna.

Jag tar av mig hatten för en pionjär inom svensk poker.

Det borde fler göra.

Ken Lennaárd

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker