”SKROCKFULL? NEJ, MEN JAG DRICKER ALLTID KAFFE FÖRE ETT LOPP”

SPORTBLADET

Sportmagasinet samlade ihop alla frågor vi längtat efter att ställa till Sanna Kallur. Köp septembernumret och kolla in häckstjärnans 50 svar. Här är ett axplock av det vi undrat:

Vad längtar du efter när du vaknar en vanlig vardagsmorgon, hemma i Falun?

– Frukost! Jag är alltid hungrig när jag vaknar. Men jag äter inget speciellt, har inga fasta rutiner för frukosten.

Vad är det mest oväntade du gjort den senaste tiden?

– Jag har precis planterat en stor rabatt i trädgården. Vi bor i ett radhus och har ingen stor rabatt, men jag har röjt lite och det var väldigt oväntat. Jag har grävt och gödslat, eftersom det var helt stendött.

Vad tycker du bäst om när det gäller din syster Jenny?

– Jenny är väldigt spontan och rolig som sällskap. Hon är påhittig.

Vad hos Jenny stör dig?

– Hon är en obotlig tidsoptimist. Jag är det också, men fast jag ofta är sen själv får jag alltid vänta på henne. Hon är värre än mig med tider.

Har du några ritualer före tävling som vi inte känner till?

– Nej, inga ritualer. Jag är inte ens skrockfull. Däremot brukar jag alltid ta en kopp kaffe några timmar före ett lopp. Det har blivit en bra vana.

Vad är det bästa med att vara igenkänd?

– Jag tycker inte om fördelar för att jag kanske är igenkänd, i köer och så. Men visst händer det att flygvärdinnan smyger ner en kopp kaffe precis när man vill ha en, för att man är igenkänd, och det tycker jag om.

Vad är det värsta med att vara igenkänd?

– Det är väl att vara ute och handla mat och en hel barnfamilj stannar upp och står och pekar och viskar. Det är inte alltid så skitkul.

Vad sjunger du på en karaokekväll?

– Karaoke? NEJ, aldrig! Jag har tittat på, men skulle aldrig själv kunna sjunga. Det är en av mina största fobier, att sjunga inför folk som lyssnar. Däremot rycks jag med av det mesta...utom schlager. Det är bland det värsta jag vet när det gäller musik.

Hur är du som bilförare?

– Jag kör ganska mycket och ganska schyst. Jag blir inte arg eller störd av andra. Däremot vill jag att det ska fungera när man flätar ihop två filer till en. Annars tänder jag till, för sådant måste fungera!

Vad är det första du gör när du kliver in i ett hotellrum, efter en lång resa?

– Slänger mig ner på sängen och slår på teven. Sedan kollar jag in rummet och kanske drar lite i gardinerna och gör mig hemmastadd.

Vad tycker du om att OS arrangeras i Kina?

– Spännande. Samtidigt får man hoppas att OS drar blickarna mot Kina så att landet tvingas införa bättre mänskliga rättigheter.

LÄS RESTEN AV DE 50 FRÅGORNA TILL SANNA KALLUR I SPORTMAGASINETS SEPTEMBERNUMMER.

Thomas Tynander