Rossi hotad inför finalloppet

SPORTBLADET

Pressen är stor

Han har fem VM-guld i rad. Men i årets final är Valentino Rossi hotad.

- Detta är det sista slaget, säger storstjärnan.

Foto: Rossi.

Den 27-årige italienaren har varit överlägsen i MotoGP och vunnit samtliga VM-guld sedan serien startade 2002, men i i år var han näst intill uträknad. Under våren spekulerades det i om han skulle ersätta Michael Schumacher i Ferrari och han hittade inte den fantastiska rytm han haft tidigare. Istället körde amerikanen Nicky Hayden, Honda, upp sig till ledningen och det såg ut som om han skulle peta ner kungen från tronen.

Men under sommaren hittade Valentino Rossi och Yamaha

formen och i det senaste loppet körde de båda Hondaförarna Nicky Hayden och Dani Pedroso ihop och bröt vilket ledde till att Italienaren för första gången i år kunde ta ledningen i mästerskapet.

Nu återstår helgens final - och det skiljer bara åtta poäng.

– Det är inte mycket och en bra start är avgörande, . Det kommer att bli ett hårt och tufft lopp för alla och även om Valencia inte är någon av mina favoritbanor hoppas jag att jag kan köra bra här, sade Valentino Rossi som har poleposition på presskonferensen inför loppet.

– Pressen är stor, men det är spännande. Vi vet alla att det är svårt att rada upp segrar på den här nivån, men allt kan hända och det är många som kan vinna.

Nicky Hayden, som lett hela säsongen, har inte givit upp trots att han startar i andra led och han hoppas att de 100 000 åskådarna ska bära fram honom.

– Allt är rätt enkelt, jag måste försöka vinna. Jag vet att Valentino måste ha en dålig helg och senast jag tittade så tydde ingenting på det, säger amerikanen.

– Alla Hondaförare har ett uppdrag att utföra och den enda order jag kan ge är; Besegra Rossi.

I eftermiddag avgörs slaget - finalen av MotoGP som är årets mest spännande motorsporthändelse.

FOTNOT. Nicky Hayden blir världsmästare om han vinner loppet och Valentino Rossi inte blir bättre än trea.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport