Fyra svenskar i farten under måndagen

SPORTBLADET

Melbourne

Fem svenskar spelar Australien Open.

Fyra går in i turneringen på måndagen.

Foto: Jonas Björkman – en av fem svenskar i Australian Open.

Jonas Björkman inleder sin 13:e turnering i Melbourne mot fransmannen Olivier Patience, rankad 166 i världen, på bana 8.

Övriga svenskmatcher i herrsingeln:

Thomas Johansson möter kvalspelaren Marco Chiudinelli, Schweiz.

- Rätt hyfsad lottning. Thomas trivs här, han har vunnit här. För hans del handlar det om att vinna matcher, hitta rytmen och få självförtroende. Jag har tränat med honom två gånger den här veckan och han har sett riktigt bra ut, säger Björkman.

Joachim "Pim-Pim" Johansson möter Guillermo Garcia-Lopez, Spanien.

Björkman: "Bör han klara. Troligen Mario Ancic i andra rundan och det är en rätt öppen match. Det blir mest pang-pang-tennis. Den som har mest kyla vinner. Han har en klar chans, men det är svårt att säga var "Pim-Pim" står. Det vet vi nog först om några månader. Men kapaciteten har han ju".

Robin Söderling går in i turneringen på tisdag, möter Florian Mayer, Tyskland.

Björkman: "På pappret har Robin den bästa chansen, som han har spelat sedan US Open. Han har hittat en högre lägstanivå, han kommer inte i de där svackorna längre och ser mogen ut att ta klivet ännu mer på rankingen".

Damsingel:

Sofia Arvidsson, enda svenska i Australian Open, möter Ai Sugiyama, Japan.

Björkman: Tufft med Sugiyama men inte omöjligt. Sofia slår hårdare än Sugiyama och kan hon vinna den matchen ser det rätt öppet ut.

Henrik Skiöld/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis