Ställningen: 116-116

SPORTBLADET

Stort psykkrig inför århundradets duell: "De är mer nervösa"

Det är dags för årtiondets duell på banan.

Men vid sidan av har psykkriget pågått i månader.

- Jag tror att Ferrari är mer nervösa än vad vi är, säger Renaults chefingenjör Pat Symonds.

Foto: avgörandets stund Michael Schumacher var länge en bra bit efter Fernando Alonso i kampen om VM-titeln. Nu ligger de lika när bara två lopp återstår. Det kan avgöras redan i helgen.

Förra veckan möttes Ferrari av en manipulerad affisch från "Pirates of Caribbean". Johnny Depp (skulle föreställa Fernando Alonso) stod med ryggen mot med en figur som fått Michael Schumachers huvud. Vid sidan stod texten:

"Michael, man tar inte med en kniv till en skottlossning".

Ferrari och Michael Schumacher svarade med att vinna Kinas GP och ta ledningen i VM-kampen tack vare en seger mer än Fernando Alonso.

Alonso besviken

Nu återstår två lopp, men redan i morgon kan VM vara avgjort - om Michael Schumacher vinner och Fernando Alonso bryter vinner tysken sin åttonde VM-titel.

- Om det skulle bli så olyckligt att jag inte tar mig i mål måste vi förhindra Michael från att vinna, annars är det över. Vi måste slå honom i båda loppen, det blir inte enkelt men det är inte omöjligt, säger Fernando Alonso till F1-total.

Inför de avslutande duellerna har både Renault och Ferrari försökt psyka sina motståndare och Fernando Alonso har öppet påtalat att han är besviken över att hans stallkompis Giancarlo Fisichella inte hindrade Michael Schumacher i det senaste loppet i Kina.

På det sättet hade Alonso kanske sluppit tappa sitt poängövertag.

Ferrari ber om fred

Det uttalandet har fått Ferraris teknikchef Ross Brawn att be om fred.

- Det måste inte vara så att våra andraförare blockerar någon av titelkandidaterna eller försöker att bromsa bort dem. Det vore beklagligt och smutsiga trick är inte acceptabla, säger britten till F1-total.

- Jag vet att vi gjort det tidigare, men nu accepterar vi det inte.

Samtidigt svär han sig fri från ansvaret om Filipe Massa skulle "råka" stänga Fernando Alonso.

- Vi kan aldrig hindra våra förare från att själv ta det beslutet.

Räkna med årtiondets duell - i morgon klockan 07.00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport