Calle P pappa

SPORTBLADET

Glädjebesked för svensken efter tung säsongsöppning

Årets första turnering på USA-touren blir ett misslyckande för Calle Pettersson, 29.

Istället kan han glädjas åt att bli pappa igen.

– Vi får vårat andra barn i augusti, meddelar han.

Foto: Det blev en tung säsongsöppning för Calle P på Hawaii. Tur då att ”Big Dog” kunde glädjas åt att han blir pappa igen.

Mercedes Championship på Maui, Hawaii, är en inbjudningsturnering för 2006 års vinnare. Vijay Singh har tre slags ledning inför avgörandet sent i natt, elva under par.

När tredje rundan avslutades sent i morse hade ende svensken i fältet inte lyckats alls. Calle Pettersson hade ett birdiefritt varv på 77 slag, som innehöll fyra bogeys. Trots en bra inledning i torsdags är Pettersson 24:a på resultattavlan, fem slag över par – och 16 slag från ledning. Men trots att han är chanslös på en topplacering går Pettersson omkring på moln just nu. Senare i sommar hoppas han bli pappa för andra gången:

– Vi har just fått veta att vi har en till liten på väg, skriver han i en blogg på pgatour.com, där han även beskriver senaste veckorna med hustrun Deanne och dottern Carla:

– Carla är ju bara två år så det här var första julen när hon verkligen förstod vad som hände och hon älskade att öppna paketen.

– Och (med två barn) nästa jul blir det ju ännu mer speciellt.

Calle Pettersson har familjen och svärföräldrarna med sig på Hawaaii och har förutom golfen även hunnit med en valsafari, till havs.

– Man ser dem ju från golfbanan, men vi tog oss ut ännu närmare och såg fyra, fem olika sorter. Det var riktigt coolt!

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf