"Jag är mycket lycklig"

Foto: Kimi Räikkönen (till vänster) med stallkamraten Filippe Massa och McLarens Lewis Hamilton.
SPORTBLADET

Kimi Räikkönen var tagen efter att ha vunnit sin första F1-titel.

Han vågade inte tro på att han vunnit förrän alla var i mål.

– Det här var en seger för teamet, vi höll ihop och gav aldrig upp, sa han på presskonferensen efteråt.

Segern i Sao Paulo var Kimi Räikkönens sjätte för säsongen. Troligtvis blir det den han kommer att komma ihåg mest eftersom han kunde titulera sig världsmästare i samma ögonblick som han körde över mållinjen.

Frågestunden efter loppet började med att Räikkönen påmindes om att han för några veckor sagt att han inte ansåg sig ha en chans på titeln.

– Jag kommer faktiskt inte ihåg att jag har sagt så, men vi hade verkligen inte det starkaste utgångsläget. Men någonstans trodde jag att vi kunde komma igen och göra bättre lopp, sa han.

Och ett bra lopp blev det. Efter en kanonstart kopplade finländaren greppet om fältet.

– Det kändes fantastiskt när jag såg att både jag och Massa körde förbi Hamilton. Sedan såg jag i spegeln att han körde av och då trodde jag att det fanns en chans, sa han.

Hade kunnat köra snabbare

Mer än så ville Räikkönen egentligen inte prata om sin egen insats utan tillskrev teamet både den totala segern och den i dag. Han menade att båda hans och Felippe Massas bilar fungerade perfekt från start till mål.

– Vi hade kunnat köra mycket snabbare om det hade behövts, allt fungerade bra i dag, sa han.

På frågan om hur tänkte i slutet av loppet svarade han att han inte vågade känna sig helt säker på segern förrän konkurrenterna gått i mål. Det tajta poängläget gjorde ju att spänningen var olidlig ända till slutet.

- Jag väntade bara och tog det lugnt. Jag visste inte riktigt var Hamilton hamnade, så jag ville inte fira förrän jag visste det. Men nu är jag mycket lycklig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport