Lindbäck uttagen i VM-laget

SPORTBLADET

Masarnas 19-årige speedwaytalang Antonio Lindbäck har nominerats till en av de fem ordinarie platserna i det svenska VM-laget.

Lindbäck har också nominerats för ett wild card i GP-tävlingen på Ullevi den 21 augusti.

Foto: Masarnas talang Antonio Lindbäck ska försöka försvara det svenska VM-guldet i speedway.

Sverige är titelförsvarare i lag-VM och vann sensationellt förra året trots att Tony Rickardsson var skadad. I år avgörs tävlingen i England, och Sverige kör sin första match i Eastbourne den 2 augusti.

Då möter man England, Polen samt ytterligare ett land som kommer att kvala in till tävlingen. Finalen avgörs den 7 augusti i Poole.

Finalen på hemmabanan

Just Poole är Lindbäcks hemmabana i England, och det har också varit Tony Rickardssons hemmabana under flera säsonger. Rickardsson och Lindbäck är också lagkamrater i Masarna.

– Det spelar ingen roll var Antonio kör just nu, inte heller vem han möter. Han kör med ett oerhört självförtroende och plockar alltid massor av poäng. Det hade varit fel att ställa honom utanför laget, säger svenske förbundskaptenen Tony Olsson.

Har sju reserver

Förutom Rickardsson och Lindbäck är också Andreas Jonsson, Rospiggarna, och Luxo Stars-bröderna Peter Karlsson och Mikael Max nominerade i det svenska laget.

Förbundskapten Olsson har också anmält sju reserver som alla kör i England, dessa kan kallas in med kort varsel. Bland dessa finns förra årets guldmedaljörer Peter Ljung, Luxo Stars, och David Ruud, VMS Elit.

(TT-Sportbladet)

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport