Sparkapitalet från banken räddade KSK

SPORTBLADET

Katrineholm-profil i succécomeback

Snacka om sparkapital.

Efter ha vilat från allsvensk bandy i nästan två år tog banktjänstemannen Stefan "Djulö" Andersson, 28, av sig slipsen och drog på sig Katrineholms tröja igen.

Resultat: fyra mål och en räddad poäng.

- Det känns rätt otroligt, en bättre comeback kunde jag inte ha fått. Nu kör jag säsongen ut, säger Andersson efter 7–7 borta mot Kalix.

Efter tolv säsongen i KSK:s A-lag slutade Andersson bara 26 år gammal med bandyn efter säsongen 2002/2003.

– Mycket berodde det på att jag fick en annan tjänst på jobbet samtidigt som vi fick vårt första barn. Då kände jag att det fick vara nog. Men suget har ändå funnits där. Nu känns det rätt att komma tillbaka, säger Andersson.

Förra säsongen gjorde Andersson några matcher i KSK:s farmarlag. Den här har han vilat helt från bandyn fram till i mitten av december. Veckan före jul började han träna med KSK och i förra veckan spelade han på mittfältet när Katrineholms samarbetsklubb Värmbol mötte Nässjö. Mot Kalix var han plötsligt tillbaka i hetluften - som anfallare.

Redan efter tre minuter presenterade han sig genom att smälla in en hörna och innan en halvtimme var spelad hade Andersson även satt ett frislag i nät. Då ledde Katrineholm med 3-0.

– Det är bra att vi får in såna bollar i början. De mål vi gör fram till 3–0 är såna som vi pratat om att vi måste göra, enkla mål. Synd bara att det inte räcker så att man får stå och njuta på slutet, säger KSK:s tränare Kenneth Granberg.

Nej, tränarna njöt knappast av den svängiga matchen. Men publiken hade det aldrig långtråkigt. Med en kvart kvar av första halvlek klev Kalix ryske mittfältare Sergei Bezobrazov in i handlingen och såg med tre mål inom loppet av nio minuter till att ställningen i paus var 3-3.

I andra halvlek var det jämnt den första halvtimmen. Sedan gjorde Kalix ett litet ryck och ledde fem minuter före full tid med 7–5. Norrbottningarna trodde på seger.

Men Stefan Anderssons comebackshow var inte över. Med fyra minuter kvar slog han en hörna i mål och i precis före slutsignalen fick 28-åringen måljubla för fjärde gången.

- Det var en tilltrasslad situation i straffområdet. Jag var sist på bollen och lyckades få in en kvitteringsboll. Oavgjort kändes rättvist, säger Andersson som laddat på sitt eget sätt inför återkomsten till bandyisarna.

- Under hösten tävlade jag i multisport i Sverigecupen. Löpning, mountainbike och orientering - prefekt försäsongsträning för en bandyspelare.

Efter premiärinsats som den mot Kalix är det svårt att säga emot.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy