Trofaste Bülow avgjorde för Linköping

SPORTBLADET

Nu har Malmö sju raka utan vinst

Linköping

NHL-kedjan lade som så ofta grunden - men det var Johankedjan som avgjorde.

Linköpingsprofilen Johan Bülow fastställde med säsongens första mål segern till 4-1 mot Malmö, som åkte på sin åttonde raka förlust i elitserieishockeyn.

Efter två bortdömda mål tidigare under säsongen hittade Johan Bülow till slut rätt. Hans mål sänkte definitivt Malmö.

- Vi skapade rätt bra tryck i anfallszonen och jag drog till på ett par returer innan den gick in, säger segerskytten.

Den 28-årige forwarden har varit Linköping trogen hela karriären. Han är inte känd för att vara någon större målskytt - men få har ett sådant stort hjärta för klubben. När andra kommit och gått har Bülow alltid stannat i föreningen.

Mot Malmö spelade han i en nykomponerad fjärdekedja tillsammans med två andra Johan: Andersson och Lindström. Två spelare som varit utlånade under stora delar av hösten.

Mer och mer

Till en början fick de bara göra några enstaka inhopp, men det blev fler byten ju längre matchen gick. Och ett avgörande mål till slut.

Malmö förlorade skotten med 1-13 i andra och 5-18 i tredje perioden. De 6 828 åskådarna i Cloetta Center undrade nog om det verkligen var två lag i samma division.

Om det inte varit för NHL-målvakten Pasi Nurminen, kunde siffrorna ha blivit hur stora som helst. Finländaren inledde genom att rädda en straff av poängkungen Kristian Huselius efter bara 36 sekunder. Genom att rada upp parader av världsklass höll Nurminen skåningarna kvar i matchen.

Malmö tog ledningen efter drygt nio minuter efter en snabb kontring, där Marcus Magnertoft tryckte in returen på Peter Hammarströms skott.

Till slut kunde inte Nurminen stå emot längre - efter härliga passningar av Huselius både kvitterade (Brendan Morrison) och tog Linköping ledningen (Mike Knuble). Superkedjan från NHL snurrade upp gästerna fullständigt. I andra perioden stänkte sedan Jussi Tarvainen in 3-1 i krysset.

- De inledande 20 minuterna såg det hyfsat ut, därefter agerade vi statister. Pasi var den ende som höll hög internationell klass. Linköping har sex-sju landslagsspelare och sådan kaliber saknar vi, säger gästernas nye tränare Dan Hobér.

Tung svit

Sedan han tog över har Malmö åkt på stryk i fem raka omgångar - totalt är trenden uppe i åtta raka förluster.

Trots att Linköping är tvåa i tabellen tillhör man de sämsta lagen i power play, men nu producerade östgötarna två mål i numerärt överläge.

- Viktigt att komma i gång även där, vi hade bra fart, tycker Huselius, som bjöd på uppvisning.

Trollgubben är uppe i 36 poäng, fastän han missat elva omgångar på grund av skada.

TT