Vonn: ”Besviken på bristen av romans under OS”

SPORTBLADET

ÅRE. Lindsey Vonn lämnar Åre med två pallplatser och en bra känsla inför VM nästa år. 

Men först ska hon fokusera på sitt privatliv. 

– Jag var rätt besviken med bristen på romans (under OS), säger stjärnan.

Lindsey Vonn vann gårdagens störtlopp under världscupavslutningen i Åre och följde upp det med en tredjeplats i dagens Super G. 

Nu ser hon fram emot VM i Åre nästa år. 

– Jag gillar verkligen banan här. Jag känner mig väldigt hemma i Sverige av någon anledning. Det känns som Minnesota där jag växte upp, det är väldigt kallt. Men backen passar mig så det känns väldigt bra inför nästa år. 

Hur ska du fira? 

– Jag hoppas ta några drinkar med mitt lag. Det har varit en lång säsong och alla har jobbat väldigt hårt, jag också. Så det ska bli skönt att bara slappna av lite. Vi har inga fler tävlingar så vi kan äntligen fira året. 

Foto: Marco Trovati / TT / NTB Scanpix

”Har varit irriterade”

Vonn åker hem till USA i morgon och ser fram emot att kunna koppla bort skidåkningen för en stund och fokusera på privatlivet. 

– Det är wow, jag nu har jag verkligen tid. Mina vänner har varit irriterade på mig de två senaste åren för att jag har varit så fokuserad på OS och sagt "nej, jag kan inte göra det och det”. Nu ska det bli skönt att kunna släppa loss lite och kanske gå ut på middag någon gång. 

Vonn hoppas även på lite romans.

– Var är det bra sidorna, vad heter de Bumble och Tinder? Jag vet inte. Jag vet att några använder min bild där för folk har sagt ”Jag såg dig på Tinder, låt oss gå på dejt”. Men jag finns inte där. Jag vet inte vilka de pratar med där, men det är inte jag. 

”Skicka blommor till OS-byn”

Under OS i Pyeongchang gick Vonn ut på Twitter och efterlyste en dejt till ”Alla hjärtans dag”. En av dem som gjorde ett försök var succéskidskytten Sebastian Samuelsson. 
Men Vonn var inte imponerad av responsen. 

– Nej, nej, nej. Jag var rätt besviken med bristen på romans. Jag hoppades på dikter och sådant, men det var typ bara två dikter på de tusentals tweets jag fick. Var lite romantisk, eller skicka blommor till OS-byn. Killar måste lägga lite mer energi på det. 

Att Vonn inte har något förhållande ser hon dock som en fördel för skidåkningen. 

– Jag har ingen pojkvän så jag behöver inte tänka på att skaffa familj som många andra gör. Det är därför jag är den äldsta världscupvinnaren, alla andra bildar familj. 

ARTIKELN HANDLAR OM