Stina Nilsson missar världscupavslutningen i Falun

Stina Nilsson hade fortfarande en liten chans att ta hem sprintcupen.

Men nu missar den svenska stjärnan världscupavslutningen på hemmaplan på grund av en förkylning, meddelar förbundet.

Linn Sömskar ersätter henne i truppen.

I helgen avslutas världscupsäsongen på hemmaplan i Falun.

Men det blir utan OS-guldmedaljören Stina Nilsson. I ett pressmeddelande meddelar förbundet:

”Stina Nilsson är förkyld och kommer inte till start i minitouren i Falun. Hon ersätts av Linn Sömskar i landslagstruppen”.

Klar norsk vinnare

Nilsson var den enda åkaren i svenska truppen som kom till Falun med en liten chans att utmana om en cup. Men chansen att utmana Maiken Caspersen Falla var försvinnande liten då en seger i helgens sprint ger 50 poäng och Stina Nilsson var 48 poäng bakom norskan.

Det betyder att Maiken Caspersen Falla är klar som sprintcupvinnare.

Redan förra veckan efter sprinten i Drammen var Stina Nilsson på väg att bli sliten.

Tiden efter OS blev intensiv då hon gav möjligheten att vinna sprintcupen en chans. Stina Nilsson hade knappt hunnit landa hemma i Sverige innan hon åkte till Lahtis för att tävla. Och efter en och en halv dag hemma hos föräldrarna i Malung bar det av till Drammen förra veckan.

Efter onsdagens tävlingar i Drammen, där Stina Nilsson var tvåa efter Maiken Caspersen Falla, grattade hon norskan till segern i sprintcupen och berättade om behovet av att få en lugnare period inför avslutningen i Falun.

– Nu blir det en hel vecka hemma och jag får träna lite. Sen blir det Falun. Men jag känner att jag behöver träna lite och framförallt få lite lugn och ro inför Falun, sa Stina Nilsson då.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.