Jihde ersätter Jihde i Viasats podcast

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CAROLINA BYRMO / 85440

Peter Jihde lämnade TV4 för MTG.

Nu får han göra comeback i sportsammanhang – med att ersätta brorsan Niklas i Viasats Hockeypodcast.

– Jag har fått täcka upp för honom vid många tillfällen, när han varit på fel plats vid fel tillfälle, säger Peter Jihde i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av januari som Peter Jihde beslutade sig för att lämna TV4 efter 18 år för att gå till MTG där bland annat TV3 ingår.

– Det är lite som ”Gudfadern”. Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, sa han till Aftonbladet då.

Under sin tid på TV4 blev det allt mindre sportsändningar, den sista gjorde Peter Jihde 2016 när han stod i studion under hockey-VM.

Men nu ska han nosa sig in på idrottsområdet igen – som tillfällig ersättare till sin egen brorsa Niklas. Lillebror ska på skidresa och då kliver Peter in och leder Viasats hockeypodcast.

Har klausul om ingen konkurrens

– Att ersätta Niklas i sportsammanhang har alltid varit svårt. Däremot har jag fått täcka upp för honom vid många tillfällen, när han varit på fel plats vid fel tillfälle. Som när morsan kunde ringa hem och undra om alla var hemma, och jag ljög ”ja”, så Niklas kunde fortsätta hänga på fotbolls- eller hockeyplanen, säger Peter i ett pressmeddelande.

Han hoppas kunna axla podcastmanteln, men det handlar inte om någon konkurrens. Det finns en klausul som förbjuder det.

– Han behöver inte vara det minsta skraj, jag har  inskrivet i mitt MTG-kontrakt att vi inte ska konkurrera om några uppdrag. Däremot spelar jag gärna med honom på något sätt.

Publicerad:

LÄS VIDARE