Klart: Johansson in i storklubben

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Isabelle Gulldén lämnar CSM Bukarest efter säsongen.

Men redan nu får storklubben förstärkning av en annan svensk – Per Johansson tar över som tränare.

– Allt annat än ett guld i Champions League är ett fiasko, säger 47-åringen i ett pressmeddelande.

Per Johansson, 47, är tillbaka som tränare i den rumänska storklubben CSM Bukarest.

För ett år sedan ledde han laget, som storstjärnan Isabelle Gulldén meddelat att hon kommer lämna, till semifinal i Champions League, men har den senaste tiden verkat i Boden Handboll som just nu förbereder sig för sitt första slutspel – kvartsfinal mot Sävehof.

Sedan tidigare har det stått klart att Johansson kommer lämna Boden efter säsongen och i helgen kom uppgifter om att Bukarest ville ha tillbaka svensken.

”Kunde inte säga nej”

Nu är det officiellt.

Per Johansson tar över som tränare i klubben och kommer att kombinera uppdraget i Rumänien med att vara förbundskapten för Montenegro, som han ledde under handbolls-VM i Tyskland i december.

– CSM Bucuresti är en av världens absolut bästa klubbar där allt annat än ett guld i Champions League är ett fiasko. Att få chansen att dansa på den största scenen ytterligare en gång med allt vad det innebär gjorde till slut att jag bestämde mig för att acceptera budet från CSM, säger Johansson i ett pressmeddelande.

– När jag dessutom fick en möjlighet att ta med hela min familj till Rumänien så kändes det som ett uppdrag jag inte kunde säga nej till.
Det är även med Montenegros välsignelse som jag hoppar på detta uppdrag, fortsätter han.

”Är få förunnat”

Klart är också att 47-åringen kommer att medverka i ett antal av Bodens slutspelsmatcher, kombinerat med jobbet i Bukarest.

– Beslutet att delvis lämna Boden var ett mycket svårt beslut att fatta.
Vi har gått genom eld tillsammans denna säsong. Lagets utveckling och tjejernas insats under våren saknar motstycke. Jag vill också tacka Boden Handboll IF för att de låter mig ta denna chans. Det är få förunnat att få chansen att vinna Champions League som coach, säger Per Johansson.

Kenneth Harlin, som har ansvarat för träningar och matchförberedelser i Boden under säsongen, kommer att ta över huvudansvaret som tränare.

ARTIKELN HANDLAR OM