Shiffrins rörande hyllning till Hansdotter

Publicerad:
Uppdaterad:

Frida Hansdotter är på väg att avsluta sin karriär.

Nu hyllas hon av sportens största.

– Tack för att du alltid pressade mig, för att du alltid höll stämningen uppe i backarna, skriver Mikaela Shiffrin på sin Instagram.

Frida Hansdotter har med sina 35 pallplatser och OS-guldet i slalom i Pyeongchang 2018 skrivit in sig i historieböckerna.

Men tidigare i veckan kom hon med beskedet att hon avslutar karriären efter helgens tävlingar i Tjeckien och nästa veckas final i Andorra.

”Jag har kommit till en punkt där jag känner mig glad, nöjd, stolt men framför allt klar”, skrev hon.

”Först och främst, grattis”

Nu har Mikaela Shiffrin skickat en fin hälsning till Hansdotter på sin Instagram.

”Hej, Frida, jag såg dig i gymmet nyss och jag borde ha sagt det till dig direkt, men det tog lite längre tid att tänka ut exakt vad jag skulle säga – först och främst, grattis till en fantastisk karriär! Och tack. Tack för att du alltid pressade mig, för att du alltid höll stämningen uppe i backarna. För att du är storsint i både seger och förlust. För att du har varit så stark så länge – en ledare i sporten – och pressat alla andra att höja sig. Jag är säker på att framtiden kommer att innebära många spännande saker för dig, och med attityden som du alltid visat, så kommer du att vara redo för allt. Jag önskar dig allt gott, men först ska du njuta av de här sista loppen.”

Har lång meritlista

Hansdotter har en lång meritlista som bland annat innehåller OS-guld, två VM-silver, tre VM-brons och en totalseger i slalomcupen.

33-åringen har varit aktiv 15 år i världscupen och vunnit fyra tävlingar.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM