NFL

Följde födseln via FaceTime

avSimon Norberg

Foto: Phelan M. Ebenhack / TT / NTB Scanpix

Under uppvärmningen innan NFL-matchen mellan Detroits Lions och Minnesota Vikings fick Everson Griffen reda på att hans fru plötsligt skulle föda familjens tredje barn.

Då slog försvarsspelaren på FaceTime och följde förloppet där.

Sedan frågade han hela arenan vad sonen skulle döpas till.

Det var under Thanksgiving-torsdagen som topplaget Minnesota Vikings reste till Michigan för bortamatch mot Detroit Lions.

För Everson Griffen, 29, visade sig matchen bli väldigt speciell.

Samtidigt som han befann sig i Detroit blev höggravida frun, Tiffany, plötsligt och oväntat tvungen att åka in till förlossningen i förväg för att föda familjens tredje barn hemma i Minnesota.

Sköt ner namnförslagen

För Griffen fanns då ingen tid att åka hem när laget befann sig ute på arenan för uppvärmning, så han tog helt sonika upp telefonen och följde förloppet via FaceTime.

Sedan gick han ut på planen och storspelade i försvaret för Vikings som vann matchen med 30–23.

Under en sekvens i matchen stoppade han hemmalagets quarterback Matthew Stafford för att i sekunden efter dra upp matchtröjan och blotta texten på en t-shirt där han låtit skriva texten: ”Jag har precis fått en son, vad ska vi döpa honom till?”

Har tre söner nu

Efter matchen kom sedan lagkamraten Latavius Murray med förslaget Latavius och en journalist föreslog Case.

I båda fallen svarade Griffen kort och gott: ”absolut inte.” Istället avslöjade han att sonen förmodligen kommer att döpas till Sebastian.

– Herregud! Jag har tre söner nu. Frun mår bra och barnet mår bra. Jag är glad över det nya tillskottet. Vi är alla förväntansfulla, sa han sedan efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM